„Nu mai este o surpriză faptul că presa este infiltrată de rețeaua lui Coldea și că există jurnaliști care, în pofida argumentelor solide aduse împotriva generalilor-interlopi, aleg să îi ia apărarea „generalului negru”. Șocant este, în schimb, reacția și atitudinea cu privire la acest scandal venită din partea unor figuri politice din sfera suveranistă. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit o parte din jurnaliștii acoperiți care vor să-și îngroape trecutul”, scrie solidnews.ro.
„Este limpede că în România sistemul de justiție și actul de justiție au fost profund decredibilizate în urma ingerințelor Statului Paralel în procedurile juridice. Deși au fost desfășurate anchete jurnalistice complexe cel puțin în ultimii ani, în continuare se fac mari abuzuri în justiție, sub egida rețelei lui Coldea. Întregul sistem trebuie restructurat total, pentru că altfel nu ne mai putem numi țară democrată!
În continuarea expunerii sale, Iosefina Pascal a prezentat o listă cu o parte din jurnaliștii demonstrați ca fiind acoperiți ai Statului Paralel. În poză este însuși Mircea Marian, proprietarul site-ului defapt.ro, la sediul SRI. Având în vedere că SRI-ul refuză să aibă dezbateri reale pe teme de importanță majoră (corupția, terorismul, un bilanț anual al acțiunilor realizate de instituție, prin care să se justifice totodată și bugetul uriaș alocat SRI), ținând mai degrabă prelegeri sforăitoare în fața unui public absent sau comod, se impune întrebarea: ce fac jurnaliștii la SRI, rătăcind pe holurile instituției? Același Mircea Marian își acuza alți colegi de breaslă de legături cu Florian Coldea, iar astăzi i se demonstrează chiar lui cel puțin ipocrizia. „Ar fi timpul ca SRI-ul să ne spună cine sunt acoperiții din presă și de ce sunt acoperiți în presă. Presa e liberă sau nu?”, a spus Iosefina.
Jurnalista a prezentat și opiniile controversate ale lui Turturică Dan, care afirma într-un articol publicat în urmă cu mai mulți ani următoarele: „Serviciile secrete au făcut posibil singurul deceniu de justiție adevărată din ultimii peste 70 de ani de istorie a României, iar aceleași servicii ar trebui să se implice acum în politică, împotriva PSD-ALDE”. Câți dintre penalii PSD-ALDE au fost condamnați sau au plătit prejudicii? Câți au rămas la închisoare pentru faptele săvârșite? Câte dintre dosarele de mare corupție s-au soluționat? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri ne-ar putea oferi măsura reală a eficienței serviciilor secrete românești, pe care le ridica în slăvi atât de tare domnul Turturică. Între timp, statistica demonstrează că anul trecut în România s-au închis peste 3.000 de dosare pentru că s-au prescris faptele.
Iosefina Pascal a vorbit și despre lista fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, dată publicității din 2017, în care se enumeră o parte din acoperiții serviciilor. Acum ar fi un moment oportun ca parlamentarii să ceară desecretizarea raportului Comisiei SRI și a tuturor stenogramelor audierilor din acea comisie, pentru că astfel se vor afla foarte multe lucruri, printre care și lista celor 65 de acoperiți (jurnaliști, oameni politici, oameni de afaceri, oameni din justiție), care au și grade.
Ofițeri SRI și foști ofițeri SRI:
Oameni de afaceri: 11
Oameni din presă: 13
Oameni din justiție: 11
Oameni politici: 12
Oameni din administrația publică: 15
Oameni din alte structuri: 3
Nu ar fi putut fi desfășurate amplele activități ilegale ale lui Coldea fără relațiile din presă, cele din justiție și cele cu alți exponenți ai serviciilor secrete. Modul de operare a fost vizibil încă din timpul scandalului Black Cube. Agenți străini efectuau filaje în care monitorizau diverse figuri publice importante din România, „turnând” apoi informațiile către Coldea și Dumbravă, care ulterior șantajau afaceriști sau politicieni cu ajutorul datelor obținute despre ei”, arată solidnews.ro.
Articolul „Ar fi timpul ca SRI-ul să ne spună cine sunt acoperiții din presă și de ce sunt acoperiți în presă. Presa e liberă sau nu?”, spune Iosefina Pascal apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro