Arad: 26 de migranţi au fost descoperiţi în trei camioane şi alţi trei în portbagajul unei maşini, la frontieră

0
142

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 26 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi în trei camioane, în timp ce alţi trei străini se aflau în portbagajul unui autoturism.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc şi un român, conducând fiecare câte un camion în care transportau textile şi cabluri metalice pentru societăţi din Germania şi Marea Britanie.

‘În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, în compartimentele pentru marfă ale automarfarelor au fost descoperiţi, ascunşi, 23 cetăţeni din Bangladesh, Nepal şi Siria’, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

În acelaşi punct a fost verificat şi un autoturism înmatriculat în România, condus de un român. În urma controlului, în portbagaj au fost găsite trei persoane din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un bulgar, care transporta profile metalice în Slovacia. În remorcă se aflau şi trei pakistanezi, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări.

Sursa: AGERPRESS