Arad: Aproximativ 30 de migranţi, găsiţi ascunşi în camioane, la frontieră

0
235

Aproximativ 30 de migranţi au fost descoperiţi de autorităţi, în ultimele 24 de ore, ascunşi în camioane cu mărfuri verificate la graniţa cu Ungaria, patru fiind găsiţi în lada cu scule a unui automărfar.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, într-un camion condus de un bulgar, încărcat cu plăci ceramice care erau transportate în Austria, au fost descoperiţi ascunşi şase afgani, solicitanţi de azil în România.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, şi la PTF Nădlac II s-au înregistrat cazuri similare, aici fiind descoperiţi 15 migranţi ascunşi în două camioane, conduse de un şofer turc şi un român, care transportau role de aluminiu şi diverse bunuri în Germania şi Cehia.

‘La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în România’, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

În zona Gării Nădlac au mai fost găsiţi patru migranţi din Pakistan şi Afganistan.

De asemenea, cinci migranţi au fost prinşi în zona oraşului de frontieră Curtici, iar în urma cercetărilor ‘s-a stabilit faptul că intenţionau să treacă ilegal în Ungaria’.

În judeţul Bihor, la PTF Borş II, într-un camion condus de un bulgar care transporta băuturi în Rusia au fost găsiţi, ascunşi în lada cu scule a semiremorcii, patru afgani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS