Arad: Migranţi ilegali, depistaţi la frontieră în camioane încărcate cu covoare, role de cauciuc şi frigidere

0
36

Zeci de cetăţeni din ţări din Africa şi Asia au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand şi Nădlac II când încercau să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu covoare, role de tuburi din cauciuc şi frigidere, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

‘În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român şi un cetăţean bulgar, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare şi frigidere pentru societăţi din vestul Europei. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, douăzeci şi şapte de cetăţeni străini’, se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Africa şi Asia, respectiv din Maroc, Egipt, Bangladesh, Pakistan, Siria, India, Afganistan şi Sudan, cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, care transporta role de tuburi din cauciuc pentru o societate comercială din Olanda.

‘În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, şapte cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră’, se precizează în comunicat.

În toate ele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai arată sursa citată.

Sursa: AGERPRESS