Argeş: Funcţionar prins în flagrant când încerca să dea mită unui angajat al Protecţiei Consumatorului

0
47

Un funcţionar a fost prins în flagrant când încerca să dea mită unui angajat de la Protecţia Consumatorului pentru a nu fi amendată firma soţiei lui, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, remis marţi AGERPRES.

‘La data de 26.09.2022, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui funcţionar public din cadrul unei instituţii de pe raza judeţului Argeş, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru a nu fi sancţionată contravenţional cu amendă societatea comercială reprezentată de soţia funcţionarului şi a nu-i fi aplicată măsura complementară de ridicare a unui aparat de cafea’, se arată în comunicatul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş.

Angajatul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a efectuat un control la un aparat de cafea deţinut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficienţe şi ca urmare, a înmânat o invitaţie reprezentantei societăţii comerciale pentru a se prezenta la sediul instituţiei publice, precizându-i că aparatul va fi ridicat. Ulterior, angajatul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a fost contactat de către soţul reprezentantei societăţii comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor şi să se întâlnească, lăsând să se înţeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat.

Angajatul de la Protecţia Consumatorilor Argeş a formulat denunţ la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

‘După constatarea infracţiunii flagrante, persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul infracţiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de acesta’, mai informează DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti. AGERPRES / (AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS