AcasăStiri generaleArgeş: Patru persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic internaţional de droguri

Argeş: Patru persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic internaţional de droguri

Patru persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic internaţional de droguri, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Serviciului Teritorial Piteşti, au efectuat cercetări într-un dosar penal vizând infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc, efectuarea fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.

‘Astfel, la data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii au prins în flagrant delict un bărbat, după ce ar fi ridicat un colet expediat din Olanda, introdus în ţară prin intermediul unei firme de transport, în care s-ar fi aflat disimulate 2 kilograme de cristal, drog de mare risc (3-CMC), 100 de grame 2-MMC (substanţă psihoactivă) şi o cantitatea de ADB BUTINACA şi MDMB BUTINACA. De asemenea, asupra acestuia ar fi fost găsită şi o cantitate de canabis, deţinută în vederea consumului’, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, alte două persoane au fost prinse ulterior în flagrant, în timp ce ar fi tranzacţionat în interes propriu, dar şi ca intermediari pentru o a patra persoană, o cantitate de cristal, drog de mare risc, în vederea comercializării ulterioare.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au dispus reţinerea celor patru persoane implicate, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks