Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că 1.200 de nebulizatoare ‘cumpărate la suprapreţ’ de fosta administraţie au fost scoase la licitaţie publică, acuzând Compania de Investiţii şi Dezvoltare că ar vrea în acest fel ‘să distrugă probele procurorilor şi să îl salveze’ pe fostul edil.
‘Consilierii locali PNL PSD de la Sectorul 1 încearcă să distrugă probele procurorilor şi să-l salveze pe fostul primar. Probele din ancheta DNA din dosarul lui Tudorache sunt vândute la licitaţie publică de către compania subordonată Consiliului Local Sector 1 şi condusă de directoarea numită de consilierii PNL. Un număr de 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare, cumpărate la suprapreţ de fosta administraţie locală, au fost scoase la licitaţie publică de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1’, a scris Clotilde Armand, pe Facebook
Potrivit acesteia, Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată în ce priveşte organizarea acestei licitaţii publice, administrarea companiei fiind realizată ‘prin intermediul reprezentanţilor’ numiţi de Consiliul Local Sector 1.
Cele 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare au fost achiziţionate în septembrie 2020 cu suma de totală 17.880.000 lei, menţionează Armand.
‘Fosta administraţie nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop. Curtea de Conturi a constatat, în 2021, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziţia celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli şi fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari. Consecinţele economico – financiare ale abaterilor de la legalitate şi regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A.’, scrie Armand.
Contractul de achiziţie publică este anchetat de procurorii DNA, iar 55 de persoane, dintre care ‘doi foşti primari, funcţionari publici, oameni de afaceri şi mai multe firme’ sunt puse sub acuzare, mai precizează edilul.
‘În acest dosar, Camera Deputaţilor a avizat favorabil încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul unui fost primar. Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoştinţa procurorilor. Compania respectivă a fost înfiinţată de Tudorache Diamant. Prin ea s-au scurs banii cetăţenilor către presa de partid şi tot prin ea s-au acordat bani către firmele anchetate acum în dosarul Tudorache-Vanghelie. Pe scurt: prin această companie fantomă s-a furat’, se mai arată în postare.