test
AcasăStiri generaleArtmark: Colecţie de ceasuri rare în valoare totală de aproximativ jumătate de...

Artmark: Colecţie de ceasuri rare în valoare totală de aproximativ jumătate de milion de euro, scoasă la licitaţie

O colecţie de 133 de ceasuri rare, în ediţie limitată, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ jumătate de milion de euro, va fi scoasă la licitaţie de casa Artmark, marţi, cea mai valoroasă piesă fiind ceasul IWC Portuguese al cărui preţ de pornire în sesiune este de 15.000 de euro.

Ceasul IWC Portuguese este o ediţie limitată dedicată lui Florentine Ariosto Jones, fondatorul celebrului brand de ceasuri. Artmark precizează că în lume există 500 astfel de piese, iar modelul din licitaţia de marţi poartă numărul 248. Ceasul este realizat din aur şi este dotat cu un mecanism tourbillon – sistem anti-gravitaţional, considerat la fel de preţios ca aurul sau diamantele. La ora actuală, preţul de listă al ceasului IWC Portuguese este de 42.000 de euro.

O raritate absolută pe piaţa din România, foarte rar şi la nivel internaţional, este ceasul Audemars Piguet, din aur şi sidef, ce se remarcă printr-un mecanism cu armare manuală. De-a lungul timpului au fost fabricate doar câteva astfel de modele. Ceasul unisex Audemars Piguet are preţul de pornire de 9.000 de euro (raportat la o valoare de piaţă de peste 20.000 de euro).

În licitaţie sunt prezente şi câteva modele similare cu cele purtate de personalităţi. De exemplu, preşedintele Traian Băsescu a purtat în timpul mandatelor sale, între alte ceasuri realizate de celebre branduri ce se găsesc şi în licitaţia de marţi, modelul Vacheron Constantine Patrimony, creat de cel mai vechi creator de ceasuri, cu o tradiţie din 1755. Piesa din licitaţia Artmark este realizată din aur şi are preţul de pornire de 5.700 de euro, faţă de un preţ de listă de 18.000 de euro.

Cel mai scump ceas realizat de brandul Omega fără a folosi metale preţioase – Omega Seamaster Diver 300, ediţie limitată James Bond 007 – va fi scos la vânzare la preţul de pornire de 6.800 de euro. Un ceas identic a fost purtat de Daniel Craig în rolul lui James Bond din filmul ‘No time to die’.

O altă apariţie impresionantă în licitaţie este ceasul Girard Perregaux, o ediţie specială Ferrari, care are preţul de pornire de 4.500 de euro, raportat la o valoare cu care circulă în piaţă de 8.000 de euro.

Ceasurile din licitaţia Artmark sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare.

Licitaţia de Mărţişor – ceasuri va avea loc marţi, la ora 19,00, în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks