Gustări tradiţionale, expoziţii de artă reciclată, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, momente muzicale şi alte surprize se regăsesc în programul festivalului Zilele Germaniei, organizat la Bucureşti, vineri şi sâmbătă, de Oficiul German pentru Turism.
Potrivit unui comunicat al Oficiului German pentru Turism transmis, vineri, AGERPRES, festivalul este un prilej pentru că Germania să-şi consolideze statutul de destinaţie culturală numărul 1 pentru călătorii din întreaga lume şi să se adreseze în mod direct şi publicului român.
Începând cu orele 11,00 va avea loc o întâlnire cu membrii Organizaţiei Germane pentru Turism, urmată de câteva momente artistice cu muzica clasică, expoziţii de artă reciclată a studenţilor de la Facultatea de Arhitectură şi Design, food trucks cu gustări tradiţionale, photo corners, biciclete electrice şi ateliere creative pentru reciclare potrivite pentru copii: pictura pe pânză, ateliere de creat ghivece din materiale reciclabile şi multe altele.
Intrarea şi participarea la ateliere sunt gratuite.
Potrivit comunicatului, cererea internaţională pentru călătoriile sustenabile este în creştere. 69% dintre consumatori la nivel global vor să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin activităţile lor de zi cu zi, la acest capitol intrând şi călătoriile. Acest tip de călătorie sustenabilă, cunoscută şi sub numele de ecoturism, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, datele arătând că 40% dintre călători sunt pregătiţi să călătorească exclusiv în afara sezonului de vârf, iar 64% sunt dispuşi să ia în considerare destinaţii mai puţin populare pentru a reduce supraaglomerarea şi impactul negativ asupra mediului. Acest lucru indică şi o preferinţă pentru experienţe mai liniştite, mai autentice, în armonie cu principiile dezvoltării durabile.
În acest context, Germania îşi propune să îşi capitalizeze atuurile că destinaţie sustenabilă, bazându-se pe mai mulţi piloni: utilizarea eficientă a resurselor, promovarea ofertelor şi produselor locale (14 localităţi din Germania sunt certificate că destinaţii de călătorie sustenabile), conştientizarea mediului înconjurător (16 parcuri naţionale, 104 de parcuri naturale, 16 rezervaţii ale biosferei UNESCO), promovarea rutelor turistice alternative ce nu implică poluarea mediului (300.000 de kilometri de trasee de mers pe jos marcate, peste 76.000 de kilometri de trasee pentru biciclete şi 350 de staţiuni balneare certificate), facilităţi de cazare sustenabile (peste 1.300 de unităţi de cazare sunt certificate pentru o vacanţă sustenabilă) şi nu în ultimul rând reducerea impactului mijloacelor de transport asupra mediului. AGERPRES (AS/autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu)