AUR afirmă că partidele din coaliţia de guvernare au găsit modalitatea prin care să mărească ‘în mod nejustificat’, pe final de an, salariile funcţionarilor din Parlament, ministere şi alte instituţii publice, context în care acuză PSD-PNL-UDMR de ‘sfidare a poporului român’.
‘Camera Deputaţilor a fost convocată astăzi într-o şedinţă de plen stabilită pe repede înainte de către reprezentanţii coaliţiei PSD-PNL-UDMR pentru a trece pe furiş o serie de proiecte. Printre proiectele care se află pe ordinea de zi a şedinţei se regăseşte şi cel prin care coaliţia PSD-PNL-UDMR va da votul pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Parlament, ministere şi alte instituţii publice. Reprezentanţii coaliţiei majoritare au găsit modalitatea prielnică pentru a majora, în mod nejustificat, aceste venituri, pe final de an, într-un moment în care milioane de români nu au bani pentru a-şi asigura cele necesare pentru masa de sărbători. Este o sfidare a poporului român, chiar de către cei care ar trebui să fie reprezentanţii săi’, precizează marţi AUR, într-un comunicat de presă.
Potrivit AUR, conducerea Camerei Deputaţilor a încălcat regulamentul prin instituirea votului hibrid pentru şedinţa de marţi, pe motiv că liderii partidelor aflate la guvernare sunt deja în drum spre Republica Coreea.
‘Într-o lipsă totală de transparenţă şi respect faţă de prevederile regulamentului, conducerea Camerei Deputaţilor a decis instituirea votului hibrid pentru şedinţa de astăzi, adică vot fizic şi electronic. Motivul? Liderii partidelor aflate la guvernare sunt deja în drum către Republica Coreea, iar ceilalţi parlamentari ai partidelor aflate la guvernare se îndreaptă către destinaţiile de vacanţă sau unii dintre membrii PSD-PNL-UDMR sunt prea ocupaţi azi cu Ignatul şi nu binevoiesc să vină în Parlament. Potrivit articolului 131 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, şedinţele de plen se pot desfăşura prin mijloace electronice printr-o procedură aprobată de Biroul permanent în situaţii excepţionale, constatate de către autorităţile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism şi alte situaţii care fac imposibilă prezenţa deputaţilor la sediul Camerei Deputaţilor’, conform sursei citate. AGERPRES /(AS-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu)