test
AcasăPoliticaAUR: Domnul ministru Rafila trebuie să explice public dacă sunt suficiente stocuri...

AUR: Domnul ministru Rafila trebuie să explice public dacă sunt suficiente stocuri de medicamente pentru gripă și viroze

AUR

AUR îi cere ministrului Alexandru Rafila să explice public, în primă fază, dacă sunt suficiente stocuri de medicamente pentru gripă și viroze și dacă există la nivelul ministerului un plan bine pus la punct sau totul se face după ureche. 
”Gripa nu apărut de azi sau de ieri, ci ne-am confruntat cu ea an de an. Nu este pentru prima dată când România se confruntă cu un număr uriaș de cazuri de gripă sau de viroze. Doar că, după Covid-19, guvernanții noștri și specialiștii în sănătate publică nu mai știu cum trebuie să reacționeze în cazul unei epidemii de gripă obișnuită”, spune AUR.
Începerea școlii i-a luat ca din oală pe guvernanți, care abia săptămână trecută și-au dat seama că azi, pe 9 ianuarie, se reiau cursurile. În loc să fie pregătiți să prevină și să trateze eventuale cazuri de gripă sau viroze, guvernanții au venit cu tot felul de idei, care de care mai ciudate. Mai exact, școlile vor face triaj zilnic în colectivități, la începutul primei ore de curs. Nu spune însă nimeni nimic din Ministerul Educației sau al Sănătății despre lipsa resursei umane!, arată AUR.
Cu ce medici? Care cadre medicale din școli?
Dar tot Guvernul vine cu soluția: acolo unde nu există personal medical suficient, triajul se va face de către cadrele didactice – cu mențiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observațional! Pe lângă politică și fotbal, acum toți românii trebuie să se priceapă la identificarea „din ochi” a cazurilor de gripă și de viroze.
Propunerile guvernanților nu doar că sunt făcute pe genunchi, ci par mai degrabă a fi doar o formă de a arăta românilor că lucrează, sperând că aceștia vor trece cu vedere faptul că nu s-au pregătit pentru acest sezon de viroze și de gripă. Încă din toamna acestui an se ştia de criza medicamentelor şi de absenţa vaccinurilor antigripale din farmacii. Doar că, în stilul în care ne-a obișnuit deja, Guvernul PSD – PNL – UDMR nu a schiţat niciun gest, spune formațiunea.
Domnul ministru Rafila trebuie să explice public, în primă fază, dacă sunt suficiente stocuri de medicamente pentru gripă și viroze, și dacă există la nivelul ministerului un plan bine pus la punct sau totul se face după ureche!, arată AUR în postare.

Articolul AUR: Domnul ministru Rafila trebuie să explice public dacă sunt suficiente stocuri de medicamente pentru gripă și viroze apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks