Preşedintele PNŢCD, Aurelain Pavelescu, scrie, pe Facebook, că UE a devenit „o suprastructură corporativo-globalistă ruptă de popoarele europene și de democrație”, iar Europa, în ansamblul său, e la un pas de dezrădăcinare, dezcreştinare, aruncată în degringoladă și haos, pulverizată economic și social, căzută în ideologia „cancel culture”.
„Nu, nu vorbesc despre UE, devenită o suprastructură corporativo-globalistă ruptă de popoarele europene și de democrație, ci despre chiar Europa. Acel spațiu de cultură și civilizație care, dincolo de războaiele și diferendele din istorie, dincolo de diversitatea tradițiilor popoarelor ce o compun, și-a păstrat mereu o anumită coerență de mentalitate, diferită de Asia, Africa și chiar America.
Europa e la un pas de dezrădăcinare, aruncată în degringoladă și haos, pulverizată economic și societal, căzută în ideologia ”cancel culture”, deconectată de la capacitățile industriale și resursele asiatice și africane și din ce în ce mai ruptă – spre ireversibil – de SUA, pilonul de sprijin de peste Atlantic. Odată cu crahul moral al clasei politice, asistăm și la carhul moral al Vaticanului care guvernează peste o lume aproape complet decreștinată, a lăcomiei, urii și culturii morții, unde sacralitatea căsătoriei, nașterii și a morții mântuitoare au devenit vagi amintiri ale unei lumi ”nedemne”.
Iată, Africa închide porțile Franței, unul dintre cei doi mari piloni ai Europei occidentale, Germania își pierde industriile și prestigiul și, odată cu ele, rolul istoric de motor european. Orientul mijlociu ne refuză, iar statele din Golf și-au întors privirile către China și Rusia. Războiul din Ucraina nu merge deloc cum se aștepta. O mare parte dintre britanici vor iar în UE, disperați de marginalizare, iar Olaf Scholz îi transmite cu disperare lui Putin că vrea ca totul să fie ca înainte de război, adică gaze și petrol ieftine, primind răspunsul negativ umilitor.
Și, cum adică, dle Scholz, să fie ca înainte de război? După declarațiile lui Poroșenko și Merkel, că acordurile de la Minsk au fost o minciună, doar o strategie ca ucrainienii să câștige timp și să se înarmeze, la vă așteptați? Și dacă Macron (Franța, și ea semnatară a Minskului), care zice să se asigure garanții de securitate Rusiei, se așteaptă ca rușii să-și ia coada între picioare și să plece de pe front în așteptarea ulterioară a acelor garanții? Dar poziția lui Stoltenberg, că singura opțiune este ca Rusia să fie învinsă pe câmpul de luptă, identică cu a ”diplomatului” Borell, pentru care diplomația a fost definită ca sinonimă cu războiul până la capăt?
Între timp, Europa unde mai este? Riadul, Istambulul, până și Doha sau Astana sunt mai importante azi decât Bruxellesul, nu vorbesc despre New Delhi sau Beijing… Pare că o vorbă veche de decenii se adeverește sub ochii noștri: Europa devine muzeu, sub ochii noștri!”, scrie Pavelescu.
Articolul Aurelian Pavelescu: UE a devenit o suprastructură corporativo-globalistă ruptă de popoarele europene și de democrație, iar Europa, în ansamblul său, e la un pas de dezrădăcinare, dezcreştinare, aruncată în degringoladă și haos, pulverizată economic și social, căzută în ideologia ”cancel culture” apare prima dată în Ecopolitic.