Acasă55Aurescu: Avem toate avizele pe memorandumul privind înfiinţarea de noi puncte de...

Aurescu: Avem toate avizele pe memorandumul privind înfiinţarea de noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, că un memorandum privind un acord cu Ucraina pentru înfiinţarea unor noi puncte de trecere a frontierei va putea fi aprobat la următoarea şedinţă de Guvern, după ce a obţinut toate avizele necesare în acest sens.

El a făcut precizarea în cadrul şedinţei de Guvern, la solicitarea premierului, care i-a cerut să prezinte un termen privind finalizarea demersurilor referitoare la mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei.

‘Avem deja toate avizele pe memorandumul care propune încheierea unui acord prin schimb de note verbale cu Ucraina în vederea modificării unui acord anterior din 2012 privind înfiinţarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăţ – Diakivtsi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi Ulma – Rusca. Prin urmare, la proxima şedinţă de guvern vom putea aproba acest memorandum, ceea ce presupune că încheierea acordului se va putea realiza în perioada imediat următoare’, a declarat Bogdan Aurescu.

Faţă de cele prezentate de şeful diplomaţiei române, premierul a menţionat continuarea demersurilor legate de realizarea unui punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova peste podul de pontoane aflat în curs de amenajare pe malul râului Prut.

În completare, Aurescu a precizat că acordul la care s-a referit are în vedere şi acest aspect.

‘Practic, prin acest acord care modifică acordul din 2012 noi extindem funcţionarea acestor puncte de trecere a frontierei şi la traficul greu. Încercăm să facilităm un tranzit superior la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Şi aţi amintit, de asemenea, de punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova de la podul respectiv’, a spus ministrul Afacerilor Externe.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks