AcasăPoliticaAvocatul Piperea, ironic: Cum fac să ajung şi eu academician şi să...

Avocatul Piperea, ironic: Cum fac să ajung şi eu academician şi să fiu coleg cu domnul psiholog care a obţinut acest titlu la doar 50 de ani sau cu guvernatorul BNR?

Avocatul Gheorghe Piperea întreabă, într-un text ironic pe Facebook, cum poate face şi el pentru a ajunge academician şi coleg în prestigioasa instituţie din România cu Daniel David, psihologul numit membru al Academiei la doar 50 de ani, sau cu guvernatorul BNR.

„Potrivit cotidianul punct ro. de azi, un domn psiholog* tocmai ce a devenit academician, la 50 de ani.  Bravo. Cică domnul cu pricina se recomandă ca fiind cel mai citat autor român în străinătate. Nu prea s-a auzit de el în România, dar io zic să-l aplaudăm.

Vanitatea îmi dictează nu să zic, da’ să vreau să spun:

După Indicele Hirsch și google scholar, s-ar zice că, în domeniul dreptului, mă cam citează unii de prin UE, SUA & Republica Moldova. La nivel național sunt citat cam peste tot unde se scriu cărți de drept – ca să nu mai zic că-s cel mai plagiat autor de către procurorii și milițienii care “predau” drept la universitățile din Cuca Măcăii & Măciuceni. Cărțile mele au fost mereu premiate: de două ori de Academie, de două ori de Uniunea Juriștilor, de zece ori de revistele de specialitate. Activitatea mea juridică a fost premiată o dată de Baroul Dolj (premiul Avram Iancu), precum și, cinci ani la rând, de Chambers Europe (locul unu pe domeniul insolvenței) și de trei ori de ziarul Bursa (cea mai bună firmă de avocatură). Ziarul cotidianul mi-a acordat de două ori titlul de omul anului în România.

Așadar: cum procedez? Cum ajung coleg cu domnu’ rector – academician și cu domnu’ guvernator al benere?

Precizez că soția/rudele nu mi-s puse de mine șefi de proiecte progresiste/departamente la universitatea unde lucrez.

Notă către cetitoriu: era o (auto)ironie în text – nu m-apuc eu acum să îi invidiez pe păpușoii emoționali ai globalismului progresist.

*după modul în care se autodescrie pe blog, ai zice că domnu’ rector e, mai degrabă, pisicolog (în sens de tip care se pisicește făcând teoria pisicii)”, scrie ironic avocatul Piperea.

Sub titlul „Creşte producţia de monstruozităţi”, jurnalistul Cornel Nistorescu scrie următorul articol în Cotidianul:

„Influența SRI, a generalilor și a grupului de la Cluj în sînul Academiei Române începe să își arate „roadele“.

Profesorul Daniel David, fost un fel de infirmier într-un spital american, ales rector și socotit cel mai citat om de știință din lume a fost ales membru al Academiei Române. Probabil că președintele Academiei, Ion Aurel Pop, marginalizat de starea sa fizică, și-a adus un susținător iar sforarii grupului de la Cluj Napoca au pus umărul la poziționarea unei noi vedete „științifice„ pe care să o folosească mai apoi în politică. Tînărul academician Daniel David, cel mai citat savant din lume, frecventează deja site-urile dragi Serviciilor și pune umărul la noile curente importate de peste Ocean și pompate la greu și de conducerea actuală a Comisiei Europene. Un colectiv de cadre didactice de la Universitatea Babeș-Bolyai (acolo unde este rector Daniel David) a pus la cale un plan de muncă pentru egalitatea de gen. Nu pentru studiu, nu pentru dezbatere, nu pentru completare. El a fost aprobat deja de Consiliul de administrație al universității filo-SRI și condusă de cel mai citat om de știință din lume, rectorul Daniel David. Încă din prezentarea documentului,  citim:

Prezentul ghid a fost elaborat de către un grup de experți aprobat prin HCA 1733/22.02.2021 și 2723/22.03.2021 format din: conf. univ. dr. Oana DAVID (coordonator), conf. univ. dr. Felicia ROȘIORU, lector dr. Toma BUREAN, lector dr. Réka GEAMBAȘU, lector dr. Ana PANTEA, lector dr. Anca SIMIONCA, drd. Monica BARTUCZ, stud. Denisa MĂLAN. Prorectori responsabili: prof. univ. dr. Bálint MARKÓ, prof. univ. dr. Adrian PETRUȘEL. Ghidul a fost aprobat prin hotărârea Consiliului de Administrație nr. 11981/30.09.2021.

Ce aflăm în lista grupului de experți? Că grupul și, implicit, proiectul a fost coordonat de conf. univ. dr Oana David, (specialist în psihologie clinică și psihoterapie) nimeni alta decît soția noului academician și rector de la universitatea clujeană, Daniel David (specialist și el în psihologie clinică și psihoterapie). Așadar, soția celui mai citat savant din lume (destul de puțin cunoscut în România), psiholog și ea, cu studii tot în America, a coordonat acest document istoric aprobat printr-o hotărîre a Consiliului de Administrație nr. 11981/30.09.2021.

Scopul acestui document este:

a) să afirme angajamentul Universității Babeș-Bolyai și față de egalitatea de gen și a acțiunilor pentru protecția acesteia;

b) să stabilească principiile și acțiunile necesare pentru realizarea egalității de gen în cadrul comunității locale, naționale și internaționale, c) să promoveze un mediu universitar sigur prin prevenirea și combaterea tuturor formelor de discriminare„.

Vă propun să parcurgeți documentul care urmează (pe care l-am primit prin bunăvoința doamnei profesor emerit Afrodita Iorgulescu).

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, sub conducerea unui psiholog și cu serioase orientări de intelligence se lucrează intens la reglementarea comportamentului omului nou, de tip democratic, produs de import american. De altfel, rectorul Daniel David a și produs o carte (destul de contorsionată și de confuză) numită „Psihologia poporului român„ (Editura Polirom, 2015). Observați și un drum scurt și rapid, de la spitalul din America la Universitatea din Cluj-Napoca și, apoi, la un regulament care să arate „angajamentul Universității“, semn că specialiștii clujeni în psihologie clinică se pregătesc să înceapă tratamentul medical al poporului român.

Pentru lămurirea cititorilor, pentru a înțelege ce s-a ales de universitatea clujeană și, mai ales, ce viață îi așteaptă pe copiii dumneavoastră după noile regulamente, reproduc documentul pomenit. Merită parcurs pentru cunoașterea unei direcții forțate, dar și pentru umorul involuntar cu pretenții științifice.

Un lucru mă liniștește. Cam la fel s-au făcut și planurile de muncă și măsuri pentru formarea omului nou în comunism.

Mai jos găsiți un plan de muncă pentru formarea omului nou în democrația concepută peste Ocean și adoptată rapid de Comisia Europeană și de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj- Napoca (…)”.

Articolul Avocatul Piperea, ironic: Cum fac să ajung şi eu academician şi să fiu coleg cu domnul psiholog care a obţinut acest titlu la doar 50 de ani sau cu guvernatorul BNR? apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks