Reprezentanţii HoReCa din judeţul Bacău au solicitat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu prefectul Leonard Ioan Bulai, revenirea la modul de calcul al incidenţei cazurilor de COVID-19 fără includerea focarelor.
Totodată, aceştia au cerut să participe la toate şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care se discută măsuri care implică activitatea HoReCa.
‘În cadrul întâlnirii, s-a precizat că unii reprezentanţi au primit fonduri de susţinere în perioada pandemiei în anul 2020, însă au exprimat dorinţa de a fi acordate aceste fonduri tuturor celor din industrie. De asemenea, au solicitat să li se permită funcţionarea în condiţii de siguranţă cu respectarea măsurilor sanitare. (…) Au solicitat, de asemenea, şi sprijin pentru ca la nivelul Consiliului Local Bacău să se aprobe reducerea taxelor pentru un an de zile pentru agenţii economici din domeniul HoReCa, pe perioada stării de alertă, proporţional cu capacitatea de funcţionare a acestora’, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, de Prefectura Bacău.
Prefectul de Bacău va solicita primarilor din judeţ să analizeze posibilitatea adoptării unor hotărâri privind reducerea taxelor datorate de HoReCa.
Prefectul Leonard Ioan Bulai a cerut reprezentanţilor din industria HoReCa să facă propuneri cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a fi diminuată incidenţa cazurilor COVID-19 din judeţ şi a precizat că un reprezentant al acestei industrii va fi prezent la şedinţele CJSU.
Prefectul va înainta Guvernului propunerile de modificări legislative făcute de reprezentanţii HoReCa.