Serviciul de Ajutor Maltez din România, împreună cu Zabola Estate, organizează sâmbătă un bal de caritate la Castelul Mikes din Zabala, o locaţie inedită din Transilvania, pusă la dispoziţie de familia lui Gregor Roy Chowdhury, informează un comunicat al Ambasadei Ordinului Suveran de Malta transmis AGERPRES.
‘Balul de la Zabola înseamnă mai mult decât un eveniment frumos, într-un loc de poveste din inima Transilvaniei. Scopul lui este să aducă aproape prieteni, colaboratori, oameni care, indiferent de cetăţenie, înţeleg că nu este suficient să îţi doreşti pace, armonie, bunăstare, pentru toate acestea este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dacă vrem bine, atunci trebuie să facem bine. Lumea în care trăim este reflexia fiecăruia dintre noi. Să oferi dragoste, compasiune, empatie semenilor tăi înseamnă să sădeşti în celălalt încredere. O mână întinsă celor care au nevoie de ajutor nu înseamnă doar un simplu gest, reprezintă o speranţă, iar SAMR oferă toate mâinile întinse de care este nevoie pentru a le oferi oamenilor încrederea că împreună putem fi mai puternici, mai buni’, a declarat ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, Roberto Musneci, citat în comunicat.
Patronii balului, Gregor şi Pauline Basu Roy Chowdhury de Ulpur, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, Roberto Musneci, şi soţia acestuia, Marialaura Ciampoli, alături de preşedintele Serviciului de Ajutor Maltez din România (SAMR), Denes Mihaly, preşedintele de onoare, Puskas Balint, şi secretarul general, Tischler Ferenc, vor încerca să strângă cât mai multe fonduri pentru persoanele aflate în nevoie.
Fondurile strânse la balul maltez vor oferi speranţă şi o viaţă mai bună vârstnicilor, persoanelor vulnerabile şi victimelor războiului din Ucraina, precizează organizatorii.
În contextul războiului din Ucraina, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România, organizaţia non-profit a Ordinului Suveran în România, a organizat tabere de suport în trei locaţii principale: Sighetu Marmaţiei, Siret şi Satu Mare.
Au fost pregătite corturi încălzite, asistenţă medicală, asistenţă psihologică, în special pentru copiii care sosesc traumatizaţi de situaţia din Ucraina, dar şi mâncare, medicamente şi paturi.
Ordinul Suveran de Malta are relaţii diplomatice cu România de 90 de ani, sub deviza ‘Tuitio Fidei et Obsequim Pauperum’, oferind suport constant membrilor uitaţi sau excluşi ai societăţii, victimelor războiului din Ucraina şi tuturor celor în nevoie.