Bihor: 23 de pacienţi cu COVID-19 din judeţ sunt internaţi la ATI

0
323

Numărul cazurilor active de COVID-19 în judeţ a ajuns la 409, dintre care 23 de persoane sunt internate la ATI, au informat luni, într-un comunicat comun, Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor.

Potrivit sursei menţionate, dintr-un număr de 223 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, s-au identificat 51 de cazuri noi, ceea ce face ca numărul cazurilor active să se ridice la un total de 409.

Dacă sâmbătă numărul cazurilor active era de 360, duminică a crescut cu 15, iar luni este raportat un plus de 24 de cazuri, respectiv un număr de 409 cazuri confirmate.

În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat doar 138 de persoane în judeţ, totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze (prima doză şi rapel) fiind de 120.140. Totalul persoanelor vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson este de 19.990. S-au înregistrat şi 70 de cazuri cu reacţii adverse.

‘În contextul începerii anului şcolar, fac un apel către bihoreni să sprijine autorităţile în efortul de a atenua efectele noului val de COVID-19. Toate instituţiile de la nivelul judeţului lucrează în comun pentru a păstra unităţile de învăţământ deschise, astfel încât elevii să poată merge la şcoală în siguranţă. Respectarea măsurilor de siguranţă sanitară şi vaccinarea sunt la îndemâna tuturor şi reprezintă singura modalitate de a nu ne întoarce la restricţii’, a transmis prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicat.

Controalele pe plan judeţean au continuat, în ultimele 24 de ore, astfel că echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 899 de persoane carantinate şi 301 persoane izolate la domiciliu.

Echipele mixte au controlat în aceeaşi perioadă respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare la 72 de societăţi comerciale şi 40 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale din care 15 cu avertisment scris şi 10 cu amenzi în valoare de 5.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, mai menţionează sursa citată. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS