Acasă93Bihor: Acţiune sportivă caritabilă pentru copii cu autism, organizată de Clubul Xterra...

Bihor: Acţiune sportivă caritabilă pentru copii cu autism, organizată de Clubul Xterra Sport

Clubul sportiv Xterra Sport Bihor organizează, în 15 – 16 decembrie, o nouă ediţie a acţiunii sportive caritabile ’24 de ore pentru un zâmbet’, dedicată de această dată copiilor cu autism.

Cu o tradiţie de peste 10 ani, evenimentele ’24 de ore pentru un zâmbet’, demarate în anul 2012, au loc anual, la începutul lunii decembrie. Fiind un eveniment caritabil, de fiecare dată a fost aleasă o cauză prin care să se ajute cât mai multe persoane, preferabil copii. În ultimii trei ani, cauzele au fost dedicate copiilor din centrele de plasament, pentru condiţii cât mai bune de creştere.

‘Acţiunea ’24 de ore pentru un zâmbet’ va fi anul acesta pentru copii diagnosticaţi cu autism. Pentru aceasta am dezvoltat un parteneriat cu Asociaţia Pyramid Learning Center, asociaţie al cărei scop principal este acela de a ajuta copiii să fie integraţi cât mai repede şi bine în sistemul educaţional clasic. Organizăm acest eveniment cu scopul de a putea oferi acestor copii cu nevoi speciale acces la una dintre terapiile ce înregistrează rezultate foarte bune, terapie de altfel indisponibilă în zona aceasta. Terapia 3C este o metodă ce vizează dezvoltarea psihomotrică a persoanelor cu tulburare din spectrul autist şi nu numai’, se arată în comunicatul clubului organizator.

Potrivit sursei, prin intermediul terapiei 3C se construiesc comportamente adaptative bazate pe abilităţi psihomotrice de bază. Copilul ajunge să îşi conştientizeze propriul corp, să îşi dezvolte coordonarea, orientarea şi abilităţi psihomotrice ce pot fi transferate în abilitatea de a duce o viaţă independentă.

‘Obiectivul nostru este să asigurăm calificarea a cel puţin doi specialişti şi achiziţia tuturor materialelor necesare pentru Terapia 3C la începutul anului viitor,’ se precizează în comunicat.

Toţi cei care doresc să contribuie cauzei caritabile sunt invitaţi să se înscrie pe pagina web a evenimentului https://xterrasport.ro/caritate/ro/ . Donaţia percepută pentru participarea la eveniment este de 100 de lei pentru fiecare participant, fie că acesta face parte dintr-o echipă sau dacă este la proba individuală.

Evenimentul de alergare în aer liber va avea loc în parcul Brătianu, între ora 12 a zilei de 15 decembrie, până a doua zi, la aceeaşi oră. De data aceasta, numărul de participanţi este unul flexibil. Înscrierile online se vor închide cu două zile înainte de start, dar pe perioada desfăşurării evenimentului, participanţii se vor putea înscrie şi la faţa locului.

Donatorii şi cei care vor dori să alerg pot să-şi înceapă alergarea în orice moment din perioada menţionată, dar sunt rugaţi să se prezinte cu circa 15 minute înainte de start. Participanţii vor avea de parcurs minim o tură a pistei de alergare în parc, iar la final vor primi medalia evenimentului.

Organizatorii vor acorda şi alte premii, constând în cupe, pe categorii, precum Cei mai mulţi kilometri, Cea mai rapidă tură sau Cei mai mulţi participanţi din cadrul unei echipe.

‘An de an, comunitatea alergătorilor se organizează şi participă la acest eveniment, sprijinind astfel o cauză caritabilă. Sperăm ca prin ajutorul nostru să ajungem la cât mai multe persoane şi să reuşim să materializăm sprijinul nostru pentru copii cu autism’, se mai precizează în comunicat.

Evenimentul sportiv caritabil a fost lansat în 2012 de Istvan Szokolszky – sportiv de anduranţă, câştigător al concursurilor extreme Ironman, care s-a oferit să alerge 24 de ore încontinuu pentru a aduna fonduri în beneficiul Secţiei de Oncologie Pediatrică a Spitalului Municipal ‘Gavril Curteanu’ din Oradea. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks