AcasăStiri generaleBihor: Cartea 'Istoria Holocaustului. Desfiinţarea omului' a lui Ovidiu Raeţchi va fi...

Bihor: Cartea ‘Istoria Holocaustului. Desfiinţarea omului’ a lui Ovidiu Raeţchi va fi lansată la Sinagoga Ortodoxă

Comunitatea Evreilor din Oradea organizează pe 6 februarie, la Sinagoga Mare de Rit Ortodox, lansarea volumului ‘Istoria Holocaustului. Desfiinţarea omului: de la ascensiunea lui Hitler până la execuţia lui Eichmann’ de Ovidiu Raeţchi, în prezenţa autorului.

‘După Bucureşti şi Iaşi, Ovidiu Raeţchi vine la Oradea, onorând astfel invitaţia Comunităţii Evreilor din municipiul nostru, pentru a prezenta această carte de mare importanţă, apărută recent la Editura Litera’, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Gazda evenimentului va fi preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea, Felix T. Koppelmann, alături de directorul Centrului Comunitar Evreiesc (JCC) Oradea, Robert Schorr, invitaţi fiind directorul Centrului de Cercetare a Istoriei Evreilor ‘Eva Heyman’, prof. univ. dr. Antonio Faur şi drd. Emanuel Grec, cercetător la Universitatea din Heidelberg.

Ovidiu Raeţchi, autor al volumului, este un scriitor specializat în zona Orientului Mijlociu. Licenţiat în ştiinţe politice cu o lucrare despre gândirea politică din Renaştere, are un master în civilizaţie ebraică (Facultatea de Litere) şi unul în cultura arabă (Facultatea de Limbi Străine).

Este doctorand în istorie cu o teză despre pacea egipteano-israeliană (1979) şi doctorand în ştiinţe politice cu o lucrare dedicată ideologiei Fraţilor Musulmani (1928-2021).

Ovidiu Raeţchi a fost, de curând, numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă. A efectuat vizite oficiale în Knesset, în Parlamentul Iordaniei, în Parlamentul Italiei, dar şi la Beirut, Washington sau Bruxelles.

A publicat numeroase cărţi, între care ‘Tzahal: o istorie a armatei israeliene’ (Litera, 2019, 2020), ‘Istoria intelectuală a jihadismului’ (Litera, 2019) şi ‘Soldatul Putin şi filosoful Dughin. Civilizaţia rusă în faţa unei noi erori imperialiste’ (Nemira, 2017).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks