AcasăStiri generaleBihor: Consiliul Judeţean a lansat licitaţiile pentru parcurile industriale din Aleşd, Beiuş...

Bihor: Consiliul Judeţean a lansat licitaţiile pentru parcurile industriale din Aleşd, Beiuş şi Ştei

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a anunţat marţi, într-un comunicat, că a fost lansată, în cursul zilei, procedura de licitaţie pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleşd, Beiuş şi Ştei.

Cu excepţia oraşului Ştei, unde licitaţia se referă doar la execuţie, proiectul tehnic fiind întocmit, în Aleşd şi Beiuş procedura prevede proiectare şi execuţie.

Durata contractului pentru Parcul Aleşd a fost stabilită la 8 luni (2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie), iar pentru Beiuş la 9 luni (3 luni proiectare şi 6 luni execuţie). În cazul proiectului din Ştei, durata contractului pentru execuţia lucrărilor va fi de 6 luni.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleşd: 17.522.059,93 lei; Beiuş: 30.273.922,15 lei; Ştei: 21.492.831,29 lei). Termenul pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2023, ora 15,00.

Finanţarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027. Contribuţia Consiliului Judeţean Bihor va fi de 60% din valoarea totală a proiectului.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea reţelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea reţelei de distribuţie cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc.

În perioada următoare va fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie pentru proiectul Parcul Industrial Marghita. Studiul de Fezabilitate a fost aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Bihor din 22 decembrie 2022.

‘Parcurile Ştiinţifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleşd, Beiuş şi Ştei sunt o reţea de parcuri industriale pe care Consiliul Judeţean Bihor intenţionează să le amenajeze şi să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localităţi aflate la 40-50 de kilometri, în aşa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor şi să nu mai fie nevoiţi să facă naveta’, a precizat, în comunicatul CJ, preşedintele instituţiei, Ilie Bolojan.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks