AcasăStiri generaleBihor: Construirea şoselei de centură a municipiului Beiuş, deblocată de CNSC

Bihor: Construirea şoselei de centură a municipiului Beiuş, deblocată de CNSC

Oradea, 26 ian /Agerpres / – Construirea şoselei de centură a municipiului Beiuş a fost clarificată, joi, de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), care a publicat decizia prin care a respins o contestaţie depusă faţă de rezultatul licitaţiei, iar în luna februarie urmează a fi semnat contractul de aproape 270 milioane de lei şi să se dea ordinul de începere a lucrărilor, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Bihor, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

‘Din păcate, procedura de licitaţie s-a lungit foarte mult din cauza contestaţiilor, de la prima adjudecare din iunie până astăzi. Mă bucur că, în sfârşit, suntem în măsură să semnăm contractul. Ne propunem ca la sfârşitul săptămânii viitoare să semnăm contractul cu firma câştigătoare, iar după ce aceasta constituie garanţia de participare, să dăm ordinul de începere a lucrărilor, cel mai târziu la jumătatea lunii februarie’, a declarat preşedintele CJ Bihor, Iie Bolojan, citat în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, în urma evaluării celor cinci oferte, a fost declarată câştigătoare oferta depusă de Asocierea Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt. Valoarea ofertei câştigătoare este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lăţimea părţii carosabile – 7 metri + supralărgiri, lăţimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lăţimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Proiectul tehnic pentru Centura Beiuş este realizat şi se va trece direct la execuţia lucrărilor, care presupun şi construirea a două viaducte, trei pasaje supraterane şi lucrări în albia Crişului Negru.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se mai arată în comunicat. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks