Acasă93Bihor: Copiii din cele 15 creşe orădene au câte o mini-bibliotecă din...

Bihor: Copiii din cele 15 creşe orădene au câte o mini-bibliotecă din donaţie

Copiii din cele 15 creşe orădene se vor bucura, începând cu această lună, de magia oferită de cărţi specifice vârstei, în mini-bibliotecile amenajate în fiecare unitate printr-o donaţie din partea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

‘A fost o muncă în echipă a colegilor noştri bibliotecari de la secţia copii, cu reprezentanţii creşelor. Am selectat titlurile, am ales împreună cărţile, le-am împachetat. A fost un proiect foarte drăguţ şi ne-am bucurat mai ales la final când am văzut emoţia copiilor, care ne-au oferit şi nouă o energie suplimentară. Copilaşii au reacţionat cu multă bucurie când au văzut cărţile noi, care au o grafică specială şi culori deosebite. Noile apariţii au tot felul de particularităţi în modul de deschidere şi de printare, unele pagini sunt decupate şi create forme în relief, altele au culori ce se schimbă în funcţie de lumina ambientală. Am ales asemenea cărţi interactive care i-au încântat foarte mult. A fost o activitate care ne-a făcut bine tuturor’, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea Bibliotecii Judeţene, Ancuţa Şchiop.

Proiectul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oradea numit ‘Să descoperim tainele lecturii’ a fost finalizat cu ocazia ‘Zilei Internaţionale a Cititului Împreună’ şi realizat de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Oradea ‘Gheorghe Şincai’, prin Fundaţia culturală de pe lângă Bibliotecă.

Preşedintele acestei fundaţii, Viviana Pop, a precizat, luni, pentru AGERPRES, că s-a primit o donaţie în valoare de 8.000 de lei de la Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) din care membrii fundaţiei au făcut achiziţia de cărţi pentru cei mai mici copilaşi din creşele orădene.

Cele 15 creşe din municipiu au fost dotate astfel cu câte un pachet de cărţi, specifice vârstei 0-3 ani, cuprinzând între 20 şi 23 de lucrări.

‘Mulţumim dnei Alina Silaghi, directorul ADLO pentru sponsorizarea oferită, dnei manager prof. Ancuţa Şchiop de la Biblioteca Judeţeană ‘Gheorghe Şincai’ şi dnei Viviana Pop, preşedintele Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Judeţeană ‘Gheorghe Şincai’, pentru sprijinul acordat în derularea proiectului’, a dorit să transmită, într-un scurt comunicat, purtătorul de cuvânt al DASO, Consuella Govor.

Cititul împreună este o experienţă magică pentru copii, a adăugat reprezentanta DASO, o modalitate uşoară şi accesibilă de a explora universul din jurul nostru. Cititul, împărtăşirea poveştilor, discuţiile despre animaţiile din cărţi, cântatul şi, în general, familiarizarea cu universul cărţilor ajută dezvoltarea timpurie a copilului prin stimularea limbajului, a creativităţii, a imaginaţiei, învaţă conexiuni de tip cauză-efect.

‘Lucrul cu cartea este o sursă bogată de inspiraţie, ce insuflă dragostea pentru literatură şi îi încurajează pe copii să fie curioşi, să pună întrebări,’ a mai precizat Consuella Govor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks