Un grup de 30 de copii din clasele primare ale Şcolii gimnaziale Vârciorog au primit marţi câte un rucsac nou cu un set de rechizite şcolare, printr-o acţiune a Asociaţiei Pro Bambini din Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Potrivit preşedintei acestei asociaţii, Crina Dobocan, activitatea face parte din proiectul ‘Susţinem educaţia în mediul rural’, prin care sunt ajutaţi copii din familii cu venituri modeste.
‘Noi am întrebat conducerea Inspectoratului Şcolar unde ar fi nevoie de ajutor şi ne-au indicat această şcoală, care, am înţeles, şi derulează un proiect prin PNRR pentru prevenirea abandonului şcolar. E o zonă izolată, a cărei şcoală adună copii din mai multe sate răsfirate’, a precizat pentru AGERPRES, Crina Dobocan.
Cei 30 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vârciorog au primit cu multă bucurie şi emoţie rucsacul cu rechizite, la care s-a adăugat şi o surpriză dulce.
Activitatea a avut ca scop motivarea participării elevilor la şcoală şi valorizarea importanţei educaţiei pentru dezvoltarea personală şi se înscrie în şirul de activităţi care vor continua pe parcursul anului şcolar cu acordarea de burse de studiu şi de performanţă, dotarea cu jucării şi materiale educaţionale a unor grupe de grădiniţă şi dotarea cu cărţi a unor biblioteci şcolare din mediul rural.
De asemenea, în preajma marilor sărbători se vor derula, ca în fiecare an, campanii de colectare şi donare de alimente şi îmbrăcăminte pentru familiile provenite din medii dezavantajate care au copii în sistemul de învăţământ preuniversitar.
Acţiunea ghiozdanelor de marţi a fost susţinută de Benvenuti, Asociaţia ‘Crişana 6’, angajaţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea şi Cabinetele de avocatură Cristian Rusu şi Diana David.
În campania din această toamnă, Asociaţia Pro Bambini a sprijinit, până în prezent, cu rechizite şi ghiozdane un număr de 70 de elevi din Oradea şi judeţul Bihor. Asociaţia Pro Bambini derulează această campanie începând cu anul 2009, la fiecare debut de an şcolar. AGERPRES / (A – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)