test
AcasăStiri generaleBihor: Două persoane, inculpate în dosarul fraudării concursului de director al Şcolii...

Bihor: Două persoane, inculpate în dosarul fraudării concursului de director al Şcolii ‘Avram Iancu’ din Oradea

Două persoane sunt cercetate de procurorii DNA Oradea într-un dosar privind fraudarea concursului pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale ‘Avram Iancu’ din municipiu.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DNA, procurorii anticorupţie din Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Mioara Ţigan, director al Casei Corpului Didactic a judeţului Bihor şi preşedinte al unei comisii de examinare, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, precum şi faţă de Ioan Sorin Cuc, director al Şcolii ‘Avram Iancu’ din municipiul Oradea, pentru complicitate la participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz serviciu abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în forma instigării.

‘În perioada 15 octombrie – 8 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Şcolii Gimnaziale ‘Avram Iancu’ din municipiul Oradea, la care s-au înscris doi candidaţi, unul dintre ei fiind inculpatul Cuc Ioan Sorin. Cu ocazia susţinerii probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obţinut o notă care să-i permită participarea şi la proba interviului. În acest context, până la soluţionarea contestaţiei, inculpata Ţigan Mioara, în calitatea menţionată mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin cu consecinţa măririi notei iniţiale de la 5,60 la 7,00. Acest demers i-ar fi permis inculpatului Cuc Ioan Sorin sa se prezinte la proba interviului şi câştigarea, în final, a concursului respectiv’, arată anchetatorii.

Ulterior, la instigarea aceleiaşi inculpate, inspectorul şcolar general al judeţului Bihor a emis, fără vinovăţie, decizia de numire în funcţia de director al Şcolii Gimnaziale ‘Avram Iancu’ Oradea a inculpatului Ioan Sorin Cuc, precizează sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks