Bihor: Expoziţie cu pălării din perioada interbelică, la Casa Darvas – La Roche

0
75

Publicul orădean şi turiştii aflaţi în oraş sunt invitaţi să vizioneze expoziţia temporare ‘Pălăria – accesoriu, eleganţă şi mesaj în perioada interbelică’, al cărei vernisaj va avea loc la Casa Darvas – La Roche, joi, 7 aprilie, urmând să fie deschisă până la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, evenimentul este organizat de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov.

‘Onoratul public din oraş şi din afară este invitat să facă o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganţei vieneze şi pariziene şi să descopere pălăriile consacrate precum Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack ori altele de excepţie. Obiectele din expoziţie, modul în care au fost aşezate şi prezentate precum şi designul afişelor, atrage atenţia asupra unui simbol al eleganţei, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate şi înţelese de toţi membrii comunităţii’, se arată în comunicatul menţionat.

Printr-o selecţie unică de piese şi prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri şi modiste, curatorul expoziţiei Oana Ţigănuş propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei de altădată, când tendinţele în materie de pălării şi accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi şi o selecţie de pălării simbol.

În zona de entertainment, vizitatorii sunt invitaţi să probeze pălăriile create exclusiv pentru această expoziţie de către designerul Kristina Dragomir. Prin imortalizarea momentului de probare a unei pălării din perioada interbelică, vizitatorii vor face un salt în trecut şi vor pleca din Casa Darvas – La Roche cu o amintire specială ce le poate aduce, la finalul expoziţiei, un premiu surpriză, mai menţionează comunicatul Primăriei Oradea. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS