AcasăStiri generaleBihor: Numai 25% dintre angajaţii ISU şi 33% dintre cei ai Ambulanţei...

Bihor: Numai 25% dintre angajaţii ISU şi 33% dintre cei ai Ambulanţei s-au vaccinat

Prefectul Dumitru Ţiplea a apreciat, joi, ca nesatisfăcător procentul de persoane vaccinate în judeţul Bihor de doar 13% din populaţie, dar şi pe cele ale angajaţilor vaccinaţi din instituţiile publice, el solicitând directorilor acestora o implicare mai mare.

‘Vă rog să vă aplecaţi serios asupra acestei situaţii. Nu mă pot abţine să nu dau un exemplu, cel al Ambulanţei. Doar 33% personal vaccinat este greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât angajaţii lucrează direct cu persoane confirmate cu COVID. Vaccinarea este un obiectiv principal al judeţului’, a subliniat prefectul Dumitru Ţiplea, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Directorii sau reprezentanţii celor 40 de instituţii au precizat, pe rând, numărul de persoane vaccinate din rândul angajaţilor şi procentul acestora, majoritatea raportând între 25 -35%, cel mult 54 – 56%. De exemplu, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie – 40% (din 477 angajaţi) sunt vaccinaţi, la ISU Bihor – 25%, Poliţia de Frontieră – 37,2%.

Potrivit reprezentantului DSP Bihor, dr. Călin Soane, medic şef în cadrul direcţiei, cifrele statistice despre pandemia COVID în judeţ arată că infecţia scade ca număr pe zi ce trece, iar campania de vaccinare anti-COVID înaintează, ajungând joi la 114.649 de persoane vaccinate, dintre care 94.226 cu ambele doze, circa 13% din populaţia eligibilă, ‘un procent nesatisfăcător’, a precizat el.

Doctorul Sonea a menţionat că, pe primul loc în preferinţele de vaccinare, se află serul Pfizer (peste 156.000 de doze), urmat de Moderna (24.000), Astra Zeneca (19.000) şi Johnson&Johnson (4.000).

Potrivit informării comune de joi, trimisă de Prefectură şi DSP Bihor, doar trei bihoreni au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore cu COVID-19, în urma efectuării a 423 de teste.

Numărul cazurilor active din Bihor a ajuns la 283, dintre care 15 (cu 7 mai puţin faţă de ziua anterioară) sunt în stare gravă, în secţii de Anestezie-Terapie Intensivă.

Numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei a ajuns în judeţ la 29.245, dintre care 27.526 s-au vindecat (cu 25 mai mult decât miercuri), iar 1.436 (cu 3 mai mulţi decât ziua precedentă) au decedat.

Cele mai multe cazuri active, 126, sunt în Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ ajungând la o incidenţă de 0,56 cazuri COVID la mia de locuitori.

În judeţ există în continuare doar două localităţi cu incidenţa peste 3 la mie: Copăcel (rată de infectări 3,64 şi 8 cazuri) şi oraşul Vaşcău (3,36 la mie, tot 8 cazuri). AGERPRES / (A – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks