Acasă93Bihor: 'Pădurea Craiului - primii paşi departe de oraş', proiect pentru îmbunătăţirea...

Bihor: ‘Pădurea Craiului – primii paşi departe de oraş’, proiect pentru îmbunătăţirea infrastructurii de vizitare a zonei

Poteci tematice, panouri de informare, punct de belvedere sunt câteva obiective pe care intenţionează să le realizeze în acest an Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor, în calitate de Unitate de Management a Destinaţiei Pădurea Craiului, implementând, în perioada 1 iunie – 15 octombrie, proiectul ‘Pădurea Craiului – primii paşi departe de oraş’.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele CAPDD, Paul Iacobaş, în cadrul proiectului se vor implementa o serie de activităţi care vor îmbunătăţi infrastructura de vizitare a destinaţiei Pădurea Craiului.

În primul rând se va amenaja o potecă educativă şi de conştientizare privind protecţia naturii pe Valea Cuţilor (în comuna Roşia), unde pe traseul turistic marcat Circuitul Cheilor Cuţilor vor fi amplasate mai multe panouri informative. Temele ce vor fi abordate pe aceste panouri sunt: carstul şi importanţa lui, impactul antropic asupra carstului, specii de animale şi impactul antropic asupra lor, reguli de conduită într-o arie naturală protejată.

Se vor amplasa şase panouri de semnalizare a obiectivelor turistice pe Valea Cuţilor: la Piatra Lată, peştera Spartă, peştera Vacii, peştera care Cântă, peştera Calului, punctul de belvedere Stanu Gorgoiat, precum şi un panou informativ panoramic.

Se va reface poteca tematică ‘Nici o urmă’ din Defileul Crişului Repede, potecă ce face legătura între Vadu Crişului şi peştera Vadu Crişului, unde vor fi amplasate alte şase panouri informative cu reguli de conduită în natură.

Proiectul mai prevede dezvoltarea unor infrastructuri de învăţare prin joacă pentru copii, în proximitatea peşterilor turistice Meziad şi Farcu, ce vor fi dotate cu jocuri educative interactive pe teme de protecţia naturii, specii de plante şi animale.

De asemenea, se va amenaja un punct de belvedere în Cheile Cuţilor, ce va oferi o perspectivă inedită atât asupra noului traseu de via ferrata din Cheile Cuţilor, cât şi asupra unei părţi din comuna Roşia.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, prin Programul Spaţii Verzi – Componenta Arii Naturale Protejate, având un buget total de 46.900 de lei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks