Free Porn
xbporn
Acasă93Bihor: Proiect pentru parcarea bicicletelor în rasteluri cu facilităţi smart, premiul I...

Bihor: Proiect pentru parcarea bicicletelor în rasteluri cu facilităţi smart, premiul I la Urban Innovation Hackathon

Parcarea bicicletelor în rasteluri cu facilităţi smart, mai ales în centrul oraşului Oradea, a fost proiectul echipei care a câştigat locul I şi premiul de 1.000 de euro, duminică, la concursul de soluţii pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşului – Urban Innovation Hackathon – organizat de urbanizehub.ro.

Iniţiatoarea acestui proiect numit la început ‘Vino la noi cu bicicleta!’ este şefa secţiei Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria din Oradea, Victoria Balint, care a dorit să adreseze această invitaţie tuturor localnicilor către instituţiile de cultură şi obiectivele turistice aflate în centru istoric al oraşului.

‘Dar degeaba inviţi pe cineva dacă nu există locuri sigure în care să îţi laşi bicicleta. Băieţii, cu background tehnic, au venit cu plusvaloare ideii mele şi au completat cu partea de digitalizare, pentru a se crea o reţea coerentă, cu aplicaţii smart, astfel încât să vezi exact unde sunt rasteluri, să poţi face rezervare, să poţi să verifici dacă e în siguranţă etc. În două zile de lucru continuu, echipa noastră formată din cinci persoane a reuşit să creeze un concept care a fost declarat câştigător’, a declarat luni, pentru AGERPRES, Victoria Balint.

Echipa ‘cea super faină’, după cum spunea Victoria, este formată de inginerii Tudor Beleuţă, Robert Kovacs şi Sebastian Mihalache, la care s-a alăturat şi arhitecta Irina Tătăranu, din Sighişoara.

‘Sper că vom reuşi să implementăm ideea la Oradea şi că vor beneficia de ea cât mai mulţi orădeni şi turişti. Rastelele de biciclete cu design art inspired şi o aplicaţie propusă. Poate se face şi concursul de design pentru artiştii orădeni şi se realizează şi campania Vino la noi cu bicicleta, de către instituţiile de cultură din Oradea şi administratorii obiectivelor turistice centrale’, a precizat Victoria Balint.

Potrivit lui Tudor Beleuţă, experienţa ciclistă, chiar dacă este susţinută de administraţia locală prin construirea de piste de biciclete, nu este foarte plăcută, în lipsa locurilor de parcare. De aceea proiectul propune o reţea coerentă, cu rasteluri uşor identificabile, accesibile prin aplicaţii care să evidenţieze locaţia lor, dar să fie şi estetice, integrate în stilul Art Nouveau, regăsit în centrul istoric al oraşului. Echipa mai propune funcţionalităţi de tip smart, precum posibilitatea de a rezerva locul în avans, dar şi să poată demonstra că au circulat cu bicicleta într-o campanie specifică.

Tudor Beleuţă a menţionat că proiectul ar putea fi extins şi în cartierele de blocuri din oraş, aşa cum poate fi aplicat şi în alte oraşe, după implementarea lui.

Premiul I a fost obţinut de echipa iniţiată de Victoria Balint într-o competiţie cu alte 13 echipe. Cele patru premii au fost acordate astfel: locul I, 1.000 de euro – proiectul rastel.io, Locul II, 800 de euro – proiectul Smartlights, Locul III, 500 de euro – proiectul ReOradea şi Locul IV, 300 de euro – proiectul Train for the Future.

Urban Innovation Hackathon Oradea reprezintă spaţiul care oferă inginerilor, arhitecţilor, experţilor IT, urbaniştilor, persoanelor pasionate de mediu, oraşe sau tehnologii, oportunitatea de a dezvolta soluţii sustenabile, care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane în municipiu.

Concursul a fost organizat, sâmbătă şi duminică, pe trei tematici: mobilitate urbană & spaţii publice, schimbări climatice & mediu, respectiv soluţii digitale pentru oraşul de mâine.

Evenimentele Urban Talks, inclusiv o conferinţă Urban Talks – vineri, au fost create la Oradea, în perioada 19-21 noiembrie, de UrbanizeHub dintr-o simplă nevoie de conectare a inovatorilor, liderilor, producătorilor de schimbări şi a companiilor care împărtăşesc aceleaşi valori şi visează la o lume mai bună.

Această ediţie este parte a unui proiect finanţat de DG Regio al Comisiei Europene, proiect care se numeşte ‘Cetăţeni ce modelează oraşe pentru oameni’. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Oradea şi al Consiliului Judeţean Bihor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks