AcasăStiri generaleBihor: Şapte firme cu activitatea suspendată după prima săptămână de controale la...

Bihor: Şapte firme cu activitatea suspendată după prima săptămână de controale la staţiile de carburanţi

Controalele la staţiile de carburanţi din Bihor s-au soldat, după o săptămână, cu suspendarea activităţii la şapte firme, în urma neregulilor descoperite, fiind în total 169 de locaţii verificate, a informat vineri, într-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului – Judeţul Bihor.

Conform raportului intermediar, în prima săptămână de controale, care au fost programate în intervalul 30 august – 31 octombrie, au fost verificate 169 de locaţii şi 75 de mijloace de transport.

‘Au fost aplicate 120 de sancţiuni, din care 86 de avertismente şi 34 de amenzi cu o valoare totală de 280.500 lei şi a fost dispusă suspendarea activităţii pentru 7 agenţi economici’, se arată în comunicat.

Verificările operatorilor economici care depozitează, distribuie, transportă şi comercializează carburanţi, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) şi gaz natural comprimat (GNC) în judeţul Bihor sunt efectuate de către echipe mixte constituite în data de 30 august la ordinul prefectului Dumitru Ţiplea, fiind compuse din reprezentanţi ai 10 instituţii.

Raportul Prefecturii este unul intermediar şi urmează să fie transmis către Ministerul Afacerilor Interne.

Cele mai importante nereguli constatate de Garda de Mediu se referă la lipsa Autorizaţiei de Mediu, lipsa evidenţei deşeurilor, lipsa colectării separate.

ISU Bihor a constatat nerespectarea reglementărilor referitoare la fumat şi foc deschis, instalaţii electrice cu deficienţe, utilizarea deficitară a spaţiilor de depozitare, blocarea căilor de evacuare, lipsa evidenţei lucrărilor de întreţinere la instalaţii şi utilaje care pot genera incendii, personal neinstruit cu privire la intervenţia în caz de incendiu, iluminat de siguranţă nefuncţional, conductori electrici improvizaţi, aparate cu risc de incendiu în depozite, scurgeri de combustibil la pompele de alimentare, garnituri deteriorate la gurile descărcare a combustibilului, lipsa verificării şi nefuncţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu.

Reprezentanţii ISCIR au evidenţiat neconcordanţe cu Avizul Obligatoriu de Instalare; nerespectare contract întreţinere şi condiţii de etanşeitate.

Cei de la ITM au notat nerespectarea repausului săptămânal, orelor suplimentare, regimului muncii de noapte şi lipsa evidenţelor de personal, iar Inspectoratul de Poliţie a reclamat nerespectarea cerinţelor minimale de securitate.

‘Am constatat cu toţii, din păcate, unde poate duce neglijenţa. Fac un apel către agenţii economici să acorde maximă prioritate operării în condiţii de siguranţă, şi nu doar acum, cu ocazia acestor controale. Am solicitat tuturor instituţiilor aplicarea riguroasă a legii, pentru că orice mică abatere poate costa vieţi omeneşti’, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicatul menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks