Fundaţia Şinca din Oradea a lansat luni un nou proiect social, anume Şcoala de Muzică ‘Armonia’, prin care oferă diferite cursuri de iniţiere şi pregătire muzicală tuturor celor interesaţi, de la vârsta de 3 ani până la plus 80.
‘Chiar de azi lansăm înscrierile în acest nou proiect inedit prin care dorim să oferim o paletă largă de activităţi muzicale. Este o activitate socială a fundaţiei, prin care dorim să apropiem mai mult oamenii de muzică. Iniţiem în tainele instrumentelor, se învaţă teoria muzicii, dar nu este o academie de stat, cu cursuri acreditate. Fondurile strânse în urma meditaţiilor de muzică pe diferite instrumente sunt orientate spre funcţionarea celorlalte proiecte sociale şi educaţionale pe care le derulăm în judeţul Bihor’, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele fundaţiei, George-Marius Şinca.
Şcoala de Muzică ‘Armonia’ va funcţiona în Oradea, la adresa din Piaţa 22 Decembrie nr.12, urmând să ofere cursuri de pian, chitară acustică şi electrică; vioară; mandolină; flaut; trompetă, dar şi unele de canto şi chiar de dirijat.
Întâlnirile (sesiunile) vor avea loc o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de nivelul de pregătire al fiecărui participant, cu o durată în medie de o oră şi jumătate, fiind susţinute de voluntari, cadre didactice sau artişti câştigători ai unor premii naţionale şi internaţionale.
‘Cursanţii sunt invitaţi să ofere câte o donaţie de 65 de lei pe sesiune, care poate fi şi mai mult. Prima întâlnire este gratuită, fiind o evaluare a capacităţii şi a calităţilor muzicale ale celor doritori. Profesorii noştri experimentaţi, câte doi pe fiecare specializare, vor ghida cursanţii pas cu pas, făcând din învăţarea muzicii o experienţă distractivă şi uşoară. Doar la cursul de dirijori avem un singur profesor, domnul Ovidiu Gros,’ a mai precizat George Şinca.
Cu fondurile strânse din Şcoala de muzică, membrii acestui ong vor susţine şi alte proiecte sociale ale fundaţiei, precum ‘Micile talente’ (prin care sunt susţinuţi copiii din comuna Holod), Centrul educaţional ‘Roua’ (activităţi educaţionale şi burse de excelenţă pentru copii foarte talentaţi) sau proiectul naţional ‘Dilema de securitate: Generaţia Z’.
Fundaţia Şinca este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 1997, având ca scop principal promovarea educaţiei, ştiinţei şi cercetării, prin activităţi de voluntariat în domeniul învăţământ şi dezvoltarea inteligenţei. ONG-ul a desfăşurat zeci de proiecte educaţionale, de cercetare ştiinţifică, dar şi sociale şi umanitare.
Echipa acestei fundaţii s-a implicat intens, de la izbucnirea războiului din Ucraina, în primirea, consilierea şi sprijinirea a peste 4.300 de refugiaţi care au ajuns în judeţul Bihor.