test
AcasăStiri generaleBihor: Universitatea din Oradea, prima în topul naţional al alocărilor financiare destinate...

Bihor: Universitatea din Oradea, prima în topul naţional al alocărilor financiare destinate proiectelor de mobilitate Erasmus+

Universitatea din Oradea va primi cea mai mare finanţare din ţară pentru proiectele de mobilitate Erasmus+, respectiv 1.008.773 euro, dintr-un total de 8.009.777 euro, împărţiţi între 44 de universităţi din România, a informat marţi Biroul de presă al instituţiei academice.

Potrivit comunicatului universităţii, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicităţii rezultatele selecţiei de candidaturi Proiecte de mobilitate în domeniul universitar susţinute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022.

‘Universitatea din Oradea îşi reconfirmă opţiunea fermă în direcţia internaţionalizării. De această dată, instituţia academică orădeană se situează în fruntea clasamentului naţional al finanţării proiectelor de mobilitate din domeniul universitar, proiecte susţinute din fondurile politicii externe ale Uniunii Europene. Este vorba de fonduri dedicate mobilităţii universitare din ţări neasociate programelor Erasmus +’ se arată în comunicatul universităţii.

Graţie acestor finanţări, profesori şi studenţi de la Universitatea din Oradea şi din aproape 40 de ţări ale lumii, precum: Peru, Arabia Saudită, Armenia, Republica Moldova, Ucraina, Israel, Iordania, Kenya, Africa de Sud, SUA, Canada, Albania, Muntenegru, vor putea să înveţe sau să susţină cursuri la Oradea, respectiv în universităţi din aceste state.

‘Universitatea din Oradea a aplicat pentru toate cele 12 regiuni ale lumii eligibile în cadrul acestui proiect şi a primit finanţare pentru fiecare din ele. Unul din cele mai importante aspecte legate de acest incontestabil succes este faptul că, prin intermediul Universităţii din Oradea, profesorii şi studenţii care vor lua parte la aceste programe de mobilitate pot accesa şi alte instituţii academice europene, partenerele noastre în cadrul programului EU GREEN’, a precizat coordonatoarea Departamentului de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Oradea, Carmen Buran.

Prorectorul Sorin Borza a subliniat, la rândul său, că această alocare în topul naţional ‘este un rezultat semnificativ, rodul unei munci de echipă’, cu atât mai de apreciat cu cât alte universităţi, precum cele din Cluj-Napoca sau Timişoara, au primit alocări bugetare sub nivelul record atins de Universitatea din Oradea.

‘Acest succes vine să confirme încă o dată opţiunea spre internaţionalizare a universităţii noastre, în contextul apartenenţei ei la consorţiul EU GREEN’, a conchis prorectorul.

Lista completă a proiectelor de mobilitate în domeniul universitar susţinute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022, poate fi consultată pe: https://www.erasmusplus.ro/library/Superior/2022/rezultate%20selectie/Rezultate_selectie_KA171-HED_2022_19.09.pdf.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks