Acasă93Bistriţa-Năsăud: Chioşcuri alimentare din incinta şcolilor amendate cu 60.000 lei; unuia i...

Bistriţa-Năsăud: Chioşcuri alimentare din incinta şcolilor amendate cu 60.000 lei; unuia i s-a suspendat activitatea

Chioşcurile alimentare situate în incinta a două licee din municipiul Bistriţa au fost amendate cu 60.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, în urma neregulilor găsite, iar unuia i s-a suspendat activitatea, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud.

Controalele au vizat chioşcurile alimentare din incinta Colegiului tehnic Infoel şi a Liceului cu Program Sportiv şi au venit ca urmare a unei sesizări transmise Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

‘Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Bistriţa-Năsăud au oprit temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, pentru una dintre locaţii, au retras de la comercializare produsele considerate a fi periculoase, în valoare de 3.800 lei, şi au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 60.000 lei, câte 30.000 lei pentru fiecare operator’, se menţionează în comunicat.

Abaterile sancţionate fac referire la comercializarea de produse alimentare fără data şi ora pregătirii precizată pe etichetă, expunerea spre vânzare de cartofi prăjiţi şi maioneză, produse care sunt interzise de la comercializare în incinta unităţilor de învăţământ, comercializarea de băuturi răcoritoare şi energizante care se află pe lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, utilizarea, în incinta chioşcului, a unui echipament pentru prepararea sandwich-urilor calde neigienizat corespunzător, prezentând urme de rugină, precum şi comercializarea unor produse de panificaţie, ambalate în pungi, fără a avea eticheta cu elementele de identificare şi cu data limită de consum.

CJPC Bistriţa-Năsăud menţionează că va continua acţiunile de control la chioşcurile aflate în incinta unităţilor de învăţământ din întreg judeţul, pentru a verifica calitatea produselor vândute elevilor, respectarea igienei, precum şi tipul produselor alimentare aflate la comercializare. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks