test
AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Grădiniţele, cel mai des trecute în scenariul roşu ca urmare a...

Bistriţa-Năsăud: Grădiniţele, cel mai des trecute în scenariul roşu ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID-19

Grădiniţele sunt unităţile de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud cel mai des trecute în scenariul roşu, care presupune predare exclusiv online timp de 14 zile, ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID-19 fie în rândul cadrelor didactice, fie în rândul copiilor.

La această dată, potrivit deciziilor comunicate în ultimele două săptămâni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi centralizate de AGERPRES, sunt aplicate astfel de scenarii roşii în 21 de unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, cele mai multe din mediul urban, în special din municipiul Bistriţa.

Deciziile CJSU de suspendare a predării faţă în faţă, valabile în acest moment, au vizat 10 grădiniţe, dintre care trei au fost închise în totalitate (la Teaca, Chintelnic şi Ciceu Giurgeşti), iar la restul a fost suspendată activitatea a 14 grupe de grădiniţă.

De asemenea, mai este suspendată activitatea a 12 clase din învăţământul primar şi a şase clase de liceu.

Unităţile administrativ-teritoriale în care există decizii de suspendare a cursurilor la anumite şcoli, licee sau grădiniţe sunt municipiul Bistriţa, oraşele Beclean şi Sângeorz-Băi şi comunele Ciceu Giurgeşti, Rodna, Şieu, Şieu-Măgheruş, Teaca şi Tiha Bârgăului. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks