AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Sentinţă definitivă în cazul profesorului de sport agresiv; nu are voie...

Bistriţa-Năsăud: Sentinţă definitivă în cazul profesorului de sport agresiv; nu are voie să profeseze timp de trei ani

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, să respingă apelul declarat de profesorul de sport agresiv din comuna bistriţeană Şanţ, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare şi la interzicerea exercitării profesiei timp de trei ani, astfel că decizia Judecătoriei Năsăud, pronunţată în luna ianuarie a acestui an, rămâne neschimbată.

‘Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul M. V. împotriva sentinţei penale nr. 3/6.01.2021 pronunţate de Judecătoria Năsăud în dosarul nr. 2.142/265/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul apelant la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în apel. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, sumele de câte 200 lei reprezentând onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru părţile civile minore vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 12.05.2021’, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Cluj.

Condamnarea primită în ianuarie de profesorul de sport de la şcoala gimnazială din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost a doua în mai puţin de doi ani, în ambele cazuri fiind vorba despre acuzaţii de purtare abuzivă faţă de elevi.

În acest dosar, înregistrat în iulie 2019, doi elevi l-au acuzat pe profesorul de sport Vasile Maternik de agresiuni fizice, iar şcoala din comuna Şanţ l-a acuzat de distrugerea unui catalog.

Judecătoria Năsăud a apreciat că cei doi elevi trebuie să primească daune morale în sumă de 2.000 lei fiecare, iar şcoala – daune materiale în sumă de 23,99 lei.

În luna martie 2019, profesorul în cauză a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea altor doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie a aceluiaşi an, când Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către cadrul didactic.

Ulterior, în toamna anului 2019, părinţii elevilor de la şcoala din comuna Şanţ au organizat proteste în faţa unităţii de învăţământ când au aflat că Vasile Maternik doreşte să se întoarcă la catedră, reuşind în cele din urmă să blocheze reluarea activităţii acestuia.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks