Bistriţa-Năsăud: Spitalele care tratează pacienţi COVID-19 sunt pline, situaţia e critică, avertizează Instituţia Prefectului

0
302

Secţiile din cele două spitale din judeţul Bistriţa-Năsăud în care sunt internaţi pacienţi cu COVID-19 sunt pline, a avertizat, miercuri, Instituţia Prefectului, iar municipiul reşedinţă se apropie de incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori, care va duce la interzicerea activităţii cinematografelor, restaurantelor, barurilor şi cafenelelor, precum şi la anularea nunţilor, botezurilor şi a evenimentelor culturale programate în această perioadă.

La această dată, în spitalele din Bistriţa şi Năsăud sunt internate 139 de persoane confirmate cu COVID-19, iar în ultimele patru zile s-au înregistrat 14 decese din rândul celor infectaţi cu noul coronavirus.

‘Rata incidenţei în municipiul Bistriţa se apropie de 3/1.000 locuitori! Suntem astăzi, într-o situaţie critică, cu o incidenţă la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de COVID şi 629 de cazuri confirmate pozitiv. Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectaţi, atât pe secţia de terapie intensivă (9), cât şi pe cea de boli infecţioase (130)’, a transmis Prefectura, printr-un mesaj postat pe pagina de socializare a instituţiei.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost raportate 121 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de la începutul valului al patrulea al pandemiei. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS