Bode: Am cerut conducerii IPJ Giurgiu un plan; tragedia de la Bolintin a scos la iveală putregaiul unui sistem

0
98

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni că are încredere în noua conducere a IPJ Giurgiu, precizând că a solicitat din partea acesteia un plan de acţiune prioritar, după evenimentele petrecute în oraşul Bolintin Vale.

‘În ceea ce priveşte tragedia, pentru că un om a murit, şi vorbim de o tragedie săptămâna trecută în oraşul Bolintin Vale, această tragedie a scos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată, s-a dovedit, slab pregătite, câteodată în cârdăşie cu puterea politică locală şi, câteodată, în cârdăşie cu infractorii de la nivel local’, a afirmat Lucian Bode într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

El a menţionat că măsurile rapide luate în acest caz au condus la finalizarea ‘fără incidente’ a protestului de la Bolintin Vale încă de miercurea trecută.

‘Am încredere în noua echipă de conducere de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, căruia i-am cerut să-şi facă propria evaluare şi să propună un plan de acţiune, evident venind cu prioritizarea măsurilor pe care ei le vor propune. De asemenea, cele două echipe, de la nivelul Poliţiei Române, respectiv Jandarmeriei Române, continuă inventarierea tuturor problemelor de la nivelul oraşului Bolintin Vale, au obligaţia să vină şi să propună un plan de măsuri’, a arătat Bode.

Potrivit acestuia, Bolintin Vale este o localitate cu aproape 15.000 de locuitori, din ultimul recensământ reieşind aproximativ 15% populaţie activă, situaţie care se regăseşte în alte sute de localităţi din ţară.

‘Avem sute de comunităţi în România din această categorie în care, să spun aşa, din 15.000-20.000 de locuitori, 2.000-3.000 reprezintă populaţie activă. Ceilalţi nu sunt nici şomeri, nici nu înregistrează alte venituri. Şi ne punem întrebarea: din ce trăiesc? Şi avem şi răspunsul: de unde aceste cifre alarmante pe zona infracţionalităţii, a furturilor şi aşa mai departe’, a mai declarat Bode.

Sursa: AGERPRESS