AcasăStiri generaleBogdan Gheorghiu: Suntem implicaţi la maximum în bunul mers al campaniei de...

Bogdan Gheorghiu: Suntem implicaţi la maximum în bunul mers al campaniei de vaccinare anti-COVID

Ministerul Culturii este implicat, ‘la maximum’, cu tot ceea ce dispune, în bunul mers al campaniei de vaccinare anti-COVID, a afirmat, vineri, ministrul Bogdan Gheorghiu, prezent la Biblioteca Naţională, unde este amenajat un centru în cadrul celei de-a II-a ediţii a maratonului de imunizare împotriva SARS-CoV-2 din Bucureşti.

‘Avem în vedere şi alte iniţiative pentru a nu se încetini ritmul vaccinării, inclusiv organizarea unor caravane alături de artişti în oraşe mai mici, poate şi în mediul rural. Şi există aceste iniţiative şi la nivelul altor instituţii. Ne vom alătura şi noi. Există şi UAT-uri care au declanşat tot felul de campanii. Noi am răspuns prezent oricărei solicitări de parteneriat şi pe lângă asta avem şi propriile iniţiative. Aşadar, cu tot ceea ce dispunem, suntem implicaţi la maximum în bunul mers al campaniei de vaccinare’, a precizat Gheorghiu.

El a reiterat că vaccinul anti-COVIS reprezintă, în primul rând, ‘predictibilitate’.

‘Este cuvântul care este aşteptat cel mai mult de către organizatorii de evenimente, de către artişti. Au nevoie de predictibilitate pentru a-şi putea organiza viitoarele evenimente. Înseamnă săli de spectacol pline, înseamnă evenimente, înseamnă întâlniri cu prietenii şi, de ce nu, mese în familie, revederea celor dragi în condiţii relaxate. Poate conţine multe lucruri vaccinul’, a susţinut Bogdan Gheorghiu.

Potrivit acestuia, pentru a face mai atractivă ideea de vaccinare, la Biblioteca Naţională, au fost organizate câteva programe artistice. ‘Prin implicarea Operei va fi un concert de vioară, prin implicarea Teatrului Ambasadorii va fi un program cu dansatori, va fi şi un concert de jazz şi alte evenimente. Aşadar sunt mai multe motive pentru a te vaccina la Biblioteca Naţională’, a menţionat Gheorghiu.

Ministrul a informat că o acţiune similară celei de la Biblioteca Naţională va avea loc la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’. ‘Deocamdată am avut doar discuţii preliminare cu managementul muzeului care şi-a declarat întreaga disponibilitate. Urmează să anunţăm ulterior data când vom implementa şi acolo o acţiune’, a explicat el.

Potrivit Ministerului Culturii, zilnic, de vineri până duminică, de la ora 18,00, la Biblioteca Naţională, solistul Operei Naţionale Bucureşti Mircea Lazăr va interpreta la vioară Sonata nr 1 în sol minor pentru vioară solo – J.S. Bach şi Partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo – J.S. Bach.

Vineri, de la ora 20,00, persoanele care se vor vaccina vor asculta un recital de jazz cu Sorin Romanescu (chitară) şi Ciprian Pop (chitară), iar duminică, de la aceeaşi oră, un recital de jazz cu Ciprian Pop (chitară) şi Albert Tajti (pian).

Sâmbătă şi duminică, de la ora 16,00, artişti din cadrul Teatrului Ambasadorii vor oferi reprezentaţii de dans.

Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română va asigura fondul muzical pe tot parcursul maratonului, în afara momentelor artistice live.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks