AcasăStiri generaleBotoşani: Aproape 1.000 de cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19, de la...

Botoşani: Aproape 1.000 de cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19, de la începutul pandemiei

Aproape 1.000 de cadre medicale din judeţul Botoşani au contactat noul coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent, iar 57 dintre ele reprezintă cazuri active, arată datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Documentul relevă că, până luni, au fost diagnosticate cu COVID-19 nu mai puţin de 932 de cadre medicale angajate ale spitalelor din judeţul Botoşani, dintre care 868 s-au vindecat, iar şapte, printre care şi doi medici, au decedat.

Din cei 932 de angajaţi din spitale, cei mai mulţi, 480, sunt asistenţi. De asemenea, au contactat boala 193 de infirmieri şi 92 de medici.

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, acolo unde au fost 720 de cadre medicale confirmate pozitiv la testele SARS-CoV-2. În aceeaşi perioadă, la Spitalul Municipal Dorohoi au fost 119 angajaţi contaminaţi, în timp ce la Spitalul ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani şi Spitalul de Pneumoftiziologie au luat virusul 40 şi, respectiv, 32 de cadre medicale.

Celor 932 de angajaţi din spitale şi se alătură 15 cadre medicale, asistenţi, infirmieri şi brancardieri, de la un centru de dializă privat din municipiul Botoşani.

În ceea ce priveşte populaţia, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 16.982 de cazuri de îmbolnăvire şi 808 decese.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks