Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat la Botoşani 20 de locuinţe destinate închirierii pentru tinerii specialişti din domeniul sănătăţii, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţie.
Potrivit sursei citate, cele 15 apartamente cu două camere şi cele cinci garsoniere construite pe strada Ştefan cel Mare, nr. 39, au costat 3,12 milioane de lei.
Beneficiarul investiţiei este Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani, cel care anunţă că în şedinţa ordinară din această lună urmează să aprobe criteriile de acordare efectivă a locuinţelor.
‘S-a finalizat procesul de recepţie a lucrărilor la cele 20 de locuinţe pentru tinerii specialişti din domeniul sănătăţii şi, în cel mai scurt timp, se va semna protocolul de transfer al acestora de la ANL. În şedinţa ordinară a CJ din această lună se va supune la vot proiectul de hotărâre privind criteriile definitive de repartizare a acestor locuinţe, pe care le vedem ca pe o soluţie pentru tinerii medici ce îşi doresc să vină să lucreze la Botoşani. Din acest motiv, locuinţele pentru specialişti sunt una dintre priorităţile noastre imediate şi sperăm ca, în acest an, să demareze lucrările la cel de al doilea imobil, care va avea încă 20 de apartamente cu una şi două camere’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici.
Până în prezent, în judeţul Botoşani, ANL – instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a finalizat, în cadrul programului de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, 1.081 de unităţi locative, dintre care 763 în municipiul Botoşani, 272 în municipiul Dorohoi, 16 în oraşul Darabani şi 30 în oraşul Săveni.
Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc şi locuinţe pentru medicii rezidenţi, venind astfel în sprijinul tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)