AcasăStiri generaleBotoşani: Organizatorul protestului faţă de restricţiile anti-COVID va fi amendat; alte zeci...

Botoşani: Organizatorul protestului faţă de restricţiile anti-COVID va fi amendat; alte zeci de persoane sancţionate

Organizatorul protestului faţă de restricţiile anti-COVID-19 va fi sancţionat ca urmare a faptului că la mitingul din Piaţa Revoluţiei au participat mai multe persoane decât numărul maxim autorizat de Primăria municipiului Botoşani, a declarat, marţi, prefectul Dan Nechifor.

‘Sigur va fi sancţionat organizatorul pentru că nu s-a încadrat în numărul de persoane aprobat şi avizat de către Primăria Botoşani’, a afirmat Nechifor.

Prefectul de Botoşani susţine că, în urma protestelor de luni seară, poliţiştii şi jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale sub formă de amenzi şi avertismente. Astfel, poliţiştii au aplicat zece sancţiuni pentru nerespectarea Legii privind prevenirea şi combaterea pandemiei şi cinci sancţiuni pentru nerespectarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, jandarmii au dat cinci amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea şi combaterea pandemiei şi două sancţiuni la Legea nr. 61/1991 privind încălcarea norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

‘Sancţiunile sunt normale, din punctul meu de vedere’, a afirmat Dan Nechifor.

Totodată, prefectul susţine că alte 11 persoane urmează să fie sancţionate de autorităţi după vizionarea imaginilor video.

Aproximativ 150 de persoane au participat, luni seară, la un miting în Piaţa Revoluţiei, după care s-au deplasat în marş pe principalele străzi din municipiul Botoşani. AGERPRES / (A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks