test
AcasăStiri generaleBotoşani: Peste 10% dintre elevii înscrişi la simularea examenului de Bacalaureat nu...

Botoşani: Peste 10% dintre elevii înscrişi la simularea examenului de Bacalaureat nu s-au prezentat la proba a treia

Peste 10% dintre elevii din Botoşani înscrişi la simularea examenului de Bacalaureat nu s-au prezentat la proba la alegere a profilului şi specializării, care s-a desfăşurat miercuri, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar (IŞJ).

La nivelul judeţului Botoşani, din cei 2.946 de elevi din clasele a XII-a, din învăţământ liceal de zi, înscrişi la proba scrisă de miercuri, au fost prezenţi 2.621 de elevi, ceea ce reprezintă 88,97%.

Au absentat de la această probă 325 de elevi, adică 11,03% din totalul celor înscrişi. Nici la această probă nu au fost elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Numărul absenţilor la proba a treia a simulării a fost cel mai ridicat, după ce luni la Limba şi literatura română au absentat doar 209 elevi, iar marţi, la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, au lipsit 252.

Oficialii IŞJ informează că lucrările vor fi corectate până în data de 31 martie.

Rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa elevilor şi părinţilor de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului naţional de Bacalaureat nu se vor afişa şi nu vor putea fi contestate. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se vor analiza rezultatele obţinute, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks