Botoşani: Şedinţă a Comisiei de Dialog Social pentru discutarea revendicărilor sindicaliştilor din sistemul de ordine publică

0
242

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a anunţat, joi, organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, pe fondul protestelor angajaţilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.

Nechifor a purtat discuţie cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, ai Sindicatului Poliţiştilor din România ‘Diamantul’, ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare.

‘Aceştia i-au prezentat domnului prefect principalele revendicări. Este vorba despre deficitul grav de personal în urma căruia a rezultat suprasolicitarea poliţiştilor la locul de muncă, condiţiile improprii de muncă, mai ales în mediul rural unde nu există grupuri sanitare, uniforma neadecvată exercitării atribuţiilor de serviciu pentru poliţiştii din neoperativ şi acordarea diferenţiată a unor sporuri pentru poliţişti care desfăşoară aceeaşi muncă’, se precizează într-un comunicat transmis de Instituţia prefectului.

Din comunicat reiese, de asemenea, că reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluţionării, a tuturor revendicărilor către miniştrii de resort.

Aproximativ 20 de angajaţi ai IPJ, ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi ai Penitenciarului Botoşani au participat, joi, la un protest în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani.

Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul IPJ Botoşani, Sindicatul Poliţiştilor din România ‘Diamantul’, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Frontieră şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare, nemulţumirile fiind legate de nivelul scăzut al salariilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională şi de aplicarea defectuoasă a Legii salarizării în sistemul bugetar.

‘Celelalte categorii sociale au fost în ton cu legea, în sensul că li s-a aplicat Legea salarizării şi vorbesc de sănătate, de educaţie. Au şi ei nişte restanţe, dar nu sunt în situaţia noastră. Noi nu reproşăm nimic celorlalte categorii sociale, ci vrem şi noi să intrăm în rând cu ceilalţi bugetari. Efectiv de la an la an ne lasă fără bani şi în plus vor şi contributivitate la pensie din suma care nu ni s-a alocat’, a afirmat liderul Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul IPJ Botoşani, Cătălin Corneanu.

Protestatarii au programat, vineri, un nou protest în faţa Instituţiei prefectului.

Sursa: AGERPRESS