test
AcasăStiri generaleBotoşani: Un incendiu a afectat 13 hectare de vegetaţie uscată la Şendriceni

Botoşani: Un incendiu a afectat 13 hectare de vegetaţie uscată la Şendriceni

Aproximativ 13 hectare de vegetaţie uscată au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Şendriceni din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Un alt incendiu, în care au ars aproximativ 500 metri pătraţi de vegetaţie uscată, mărăcini şi deşeuri, s-a produs, tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Rădeni din comuna Frumuşica. Pentru stingerea acestui incendiu au acţionat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi.

‘Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise’, precizează ISU.

Pompierii din Botoşani atrag atenţia că, pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, în perioada următoare, vor fi intensificate acţiunile de informare şi educare preventivă, în vederea conştientizării riscului generat de aceste incendii.

De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atrăgând atenţia asupra faptului că arderea vegetaţiei uscate este interzisă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks