Acasă93Brăila: Angajator amendat de trei ori în două luni pentru că folosea...

Brăila: Angajator amendat de trei ori în două luni pentru că folosea muncă la negru

Un angajator din Bucureşti, care desfăşoară activităţi de construcţii în judeţul Brăila, a fost depistat pentru a treia oară în ultimele două luni de inspectorii de muncă folosind munca la negru, totalul amenzilor aplicate fiind de peste 350.000 de lei, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila.

Ultima amendă, în valoare de 64.000 de lei, a fost aplicată pe 31 octombrie, cu ocazia unei verificări făcute de inspectorii ITM Brăila împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale şi verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

‘Urmare a verificărilor efectuate au fost identificate trei persoane care prestau activitate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, din care două persoane erau cetăţeni moldoveni. Referitor la acest aspect a fost transmisă o informare spre competenta soluţionare către Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila. Ca urmare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.000 de lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate’, se arată într-un comunicat remis joi de ITM Brăila.

Acelaşi angajator a fost sancţionat pe 14 octombrie cu suma de 80.000 de lei, după ce a fost depistat că folosea la lucru patru persoane, care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.

‘În urma unei acţiuni de verificare pe raza judeţului Brăila pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale în domeniul construcţiilor, inspectorii de muncă, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, au identificat un angajator care folosea patru persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Ca urmare, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare totală de 80.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate’, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii ITM Brăila.

De asemenea, la finalul lunii septembrie, societatea respectivă a mai fost sancţionată cu suma de 210.000 de lei, după ce inspectorii ITM au descoperit că folosea 11 persoane fără forme legale de muncă, între care nouă cetăţeni moldoveni.

‘În data de 29 septembrie, inspectorii de muncă ai ITM Brăila, împreună cu lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila şi ai IJJ Brăila au efectuat verificări pe raza judeţului Brăila pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale. Cu această ocazie, au fost depistate 11 persoane (din care 9 cetăţeni din Republica Moldova) primite la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, care prestau activitate în domeniul construcţiilor pentru o persoană juridică cu sediul în municipiul Bucureşti. În urma constatărilor efectuate, angajatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 210.000 lei’, a transmis ITM Brăila.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks