Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Brăila, în prima jumătate a anului, a crescut de cinci ori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor făcute publice de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dunărea Brăila, col. Cristian Ion.
În primele şase luni ale anului, au avut loc 339 incendii de vegetaţie uscată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au produs 66 astfel de incendii.
‘Chiar dacă, aparent, uneori aceste incendii de vegetaţie sunt de mică amploare şi cu pagubă foarte scăzută, ele lăsate nesupravegheate în apropierea căilor rutiere provoacă degajări mari de fum şi pot produce accidente rutiere. Dacă se produc în apropierea unor localităţi, din cauza intensificării vântului, pot produce pagube, prin extinderea la locuinţele din apropiere, iar dacă se află în apropierea unor pâlcuri de pădure, chiar dacă noi avem cea mai mică suprafaţă de pădure din ţară, se pot extinde şi produce pagube pentru fondul forestier. Atragem atenţia şi rugăm populaţia judeţului Brăila să aibă foarte mare atenţie la aceste incendii de vegetaţie uscată şi pe fondul secetei cu care ne confruntăm’, a declarat col. Cristian Ion.
Şeful ISU Dunărea Brăila a precizat că, din constatările pompierilor din ultimii ani, principala cauză a producerii incendiilor de vegetaţie uscată o reprezintă faptul că sunt aruncate la întâmplare resturi de ţigară, iar pe locul doi se află arderile nesupravegheate.