Brăila: Incendiu puternic de vegetaţie în Pădurea Viişoara; au fost săpate şanţuri, pentru ca flăcările să nu ajungă în culturi

0
182

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit miercuri, în Pădurea Viişoara din comuna brăileană Berteştii de Jos, iar din cauza vântului puternic culturile de floarea soarelui şi porumb riscă să fie cuprinse de flăcări, motiv pentru care localnicii au săpat şanţuri, pentru a împiedica focul să se extindă.

‘Am fost anunţaţi de producerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunei Berteştii de Jos. Până la ajungerea echipajului la faţa locului, o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de intervenţie Însurăţei, incendiul s-a extins la vegetaţia din pădure. În sprijin intervin au venit două autospeciale cu apă şi spumă de la ISU cu 14 pompieri, o cisterna SVSU, o autospecială cu apă şi spumă de la Victoria. Au fost trase brazde, pentru ca focul să nu se extindă la culturile din apropiere de floarea soarelui şi porumb’, informează ISU Brăila.

Pompierii aflaţi la faţa locului primesc ajutor de la 20 de cetăţeni din comunele Berteştii de Jos şi Victoria, care fac parte din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: AGERPRESS