Brăila: Peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare şi alimente, colectate de preoţi şi credincioşi pentru Ucraina

0
89

Peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare şi alimente au fost colectate de preoţii şi credincioşii din judeţul Brăila şi trimise pentru cetăţenii ucraineni refugiaţi sau pentru cei rămaşi în Ucraina şi au de suferit din cauza războiului, potrivit unui comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

‘La iniţiativa ierarhului Dunării de Jos, peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare şi alimente de primă necesitate au fost colectate de preoţii şi credincioşii brăileni pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii. Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară este de 12.000 lei. Ajutoarele au fost oferite Episcopiei Tulcii pentru a fi dăruite cetăţenilor ucraineni care ajung în ţara noastră prin vama de la Isaccea, judeţul Tulcea, precum şi pentru a fi transportate peste graniţă la cei care au rămas în ţara lor, unii dintre aceştia instituţionalizaţi în unităţi medicale, aziluri de bătrâni şi orfelinate din zona Ismail, Ucraina’, se arată în comunicat.

Darurile au fost pregătite la sediul Protoieriei Brăila şi duse peste Dunăre în Parohia ‘Sf. Gheorghe’ – Isaccea 1 din judeţul Tulcea, unde au fost preluate de preotul paroh şi voluntari, pentru ca în zilele următoare să fie transportate la cetăţenii ucraineni aflaţi în unităţile medicale şi în alte instituţii de ocrotire socială din Ucraina.

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţă că acţiunile de ajutorare a ucrainenilor vor continua în perioada următoare prin mobilizarea preoţilor şi a credincioşilor inimoşi din această eparhie. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS