AcasăStiri generaleBraşov: Amenzi de peste 11.000 de lei, date de poliţişti unor şoferi...

Braşov: Amenzi de peste 11.000 de lei, date de poliţişti unor şoferi care transportau minori

Poliţiştii braşoveni au aplicat un număr de 14 amenzi, în valoare totală de 11.500 de lei, în cadrul unei acţiuni de control pe DN 1E, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şoferi ce transportă minori, a informat, vineri, IPJ Braşov.

Mai exact, acţiunea, desfăşurată joi, a vizat verificări privind autoturisme care transportau copii în vederea învăţării acestora de deprinderi pentru practicarea sporturilor de iarnă şi s-a finalizat cu mai multe amenzi pentru neportul centurii de siguranţă şi nefolosirea dispozitivelor de fixare pentru copii.

Printre obiectivele acţiunii s-a numărat şi verificarea legalităţii transportului public, contra cost, fără deţinerea unei autorizaţii taxi valabilă sau copie conformă valabilă, a menţionat sursa citată.

Astfel, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind dispozitivul de fixare în scaune pentru copii omologate, 3 pentru defecţiuni tehnice şi câte una nerespectarea normelor legale privind numărul de persoane ce pot fi transportate cu autovehiculul, prevăzute în certificatul de înmatriculare, pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţiştii braşoveni au reţinut un permis de conducere – pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice – şi patru certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii privind transportul în regim de taxi şi de închiriere şi una pentru încălcarea H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks