Primăria Braşov realizează, în aceste zile, instalarea iluminatului festiv, care va fi aprins în 30 noiembrie, şi definitivează calendarul evenimentelor ce vor avea loc cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, care, în acest an, se va întinde până în 15 ianuarie.
‘După doi de ani de pandemie, de restricţii, putem, în sfârşit, să ne bucurăm de tot ceea ce Crăciunul are de oferit şi să venim în faşa braşovenilor cu un concept care să dezvolte calendarul de evenimente din luna decembrie pe mai multe paliere’, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Braşovului, Allen Coliban, care a menţionat că au fost pregătite atât evenimente culturale, cât şi sociale, pentru cei mai puţin favorizaţi, în parteneriat cu asociaţii din municipiu.
Cu acelaşi prilej, el a menţionat că, în decembrie, va fi deschisă clădirea fostei Bănci Săseşti, a cărei reabilitare s-a finalizat recent, sub conceptul de Bancă de cultură Apollonia, cu referire la Apollonia Hirscher, personalitate marcantă a istoriei oraşului, unde vor avea loc, până în ianuarie, expoziţii, momente culturale şi recitaluri.
Potrivit edilului, anul acesta iluminatul festiv va fi extins atât pe mai multe străzi din centrul istoric, cât şi pe arterele principale ale oraşului. Pentru a face economie – estimată la 41% din consum, luminile vor fi reduse în zona centrului istoric între orele 1 şi 6 şi respectiv stinse în acelaşu interval orar pe celelalte artere.
Ca şi în anii anteriori, în centrul programului de sărbători, care se desfăşoară sub conceptul ‘Magia Crăciunului’, va fi Piaţa Sfatului şi bradul împodobit. Totodată, în zona centrală vor fi 46 de căsuţe de unde braşovenii vor putea să-şi cumpere cadourile sau produse alimentare.
Conform viceprimarului Flavia Boghiu, surprize îi vor aştepta pe copii în Piaţa Brassai – unde, la Cinema Startarium, vor putea vedea călătoria lui Moş Crăciun din Laponia până în Braşov, în Piaţa Sf. Ioan – un patinoar, cu acces gratuit, şi studioul lui Moş Crăciun în Parcul Titulescu -unde se vor desfăşura ateliere unde cei mici pot învăţa să facă propriile lor cadouri şi, nu în ultimul rând, în Piaţa Sfatului – la căsuţa lui Moş Crăciun.
Bradul de Crăciun a ajuns joi seara în Piaţa Sfatului, de pe o păşune din Poiana Braşov, proprietate a municipiului. El are 20 de metri şi 57 de ani.