Clădirea de contingenţă a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav este aproape finalizată, echipamentele pentru sistemele de comunicaţii şi cele aferente turnului de control virtual fiind deja instalate la parterul imobilului.
Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES, lucrările, care au costat peste 83 de milioane de lei, sunt realizate în proporţie de 98%, în prezent lucrându-se la ultimele finisaje şi remedieri.
Construcţia, alcătuită din parter, două etaje, un etaj trei retras şi acoperiş sub formă de platformă de observaţie pentru serviciul de meteorologie, este în prezent terminată şi funcţională, având în vedere că a fost racordată la reţelele de utilităţi şi fibră optică.
La parterul clădirii de contingenţă, un spaţiu eminamente tehnic, au fost instalate echipamentele pentru sistemele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre, sistemele de navigaţie aeriană, precum şi serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower. Pe lângă acestea, au fost instalate tablourile electrice, sursele de alimentare UPS şi grupul electrogen.
Spaţiile de la etajul întâi au funcţiuni administrative, fiind pregătite pentru a găzdui birourile angajaţilor, în timp ce etajul al doilea a fost împărţit într-o zonă destinată sistemelor meteo care sunt în curs de instalare şi implementare în momentul de faţă şi o altă zonă alocată pentru o ulterioară dezvoltare a sistemului de turn virtual.
La etajul al treilea au fost instalate alte echipamente aferente turnului virtual, iar pe acoperiş a fost montat sistemul video format din 14 camere de luat vederi fixe şi două camere mobile de înaltă rezoluţie.
‘Potrivit informaţiilor furnizate de Horia Cazacu, manager de proiect, mai rămân de executat ultimele finisaje şi remedieri, activităţi de punere în funcţiune, reglare şi testare a echipamentelor şi instalaţiilor aferente clădirii, precum şi finalizarea împrejmuirii perimetrului acesteia, în aşa fel încât să se poată trece la procedurile privind recepţionarea obiectivului’, se mai arată în comunicatul menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)